Pandèmia mundial

Xavier Espot parla a l'ONU de la gestió de la Covid

El cap de Govern ha exposat a la sessió especial l'estratègia de tests i cribratges a la població

Xavier Espot abans d'intervenir en la sessió de l'ONUSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha intervingut avui en la sessió especial de l'Assemblea de Nacions Unides sobre la Covid-19 per explicar les mesures que ha adoptat Andorra per afrontar la pandèmia i superar la crisi que ha provocat. Espot ha explicat la gestió que s'ha fet des del març amb el model de tests que s'està aplicant amb els cribratges massius ambtests serològics d’antígens i amb TMA i els ajuts per donar suport a l'economia, especialment a tots els negocis lligats al sectorturístic, segons ha informat l'executiu en un comunicat.

El cap de Govern ha comentat la situació actual de tancament de les estacions i ha afirmat que "es treballa perquèla temporada d’hivern pugui tenir lloc en unes condicions sanitàries adaptades a la situació i segures tant per als residents com per als visitants". Xavier Espot ha apel·lat a la solidaritat i a la necessitat de fer esforçosen recercacientífica, protocols de prevenció i accés als medicaments i als materials deprotecció i vacunes perquè esdevinguin universals ja que ha assenyalat que "no podem, en cap cas,permetre que una sola part del planeta pugui no tenir accés a respostes de qualitat".

Govern destaca que l'ONU considera que aquesta pandèmiaNacions és la crisi sanitària més greu des del naixement de l'organització fa 75 anys i que tingut una incidència social i econòmica molt important. Les estimacions de l'entitat xifren en1,3 milions el nombre de víctimes causades pelSARS-CoV-2 i en 54 milions la quantitat d'infectats fins ara.

tracking