pandèmia mundial

Mor un dels pacients ingressats a l'UCI i les víctimes s'eleven a 77

El nombre d’hospitalitzats baixa a vint, quatre dels quals a cures intensives, i hi ha 62 nous contagis

Mor un dels pacients ingressats a l'UCI i les víctimes s'eleven a 77Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ha sumat una nova víctima després de gairebé 20 dies sense defuncions. Es tracta d’un home d’uns 50 anys que estava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i que presentava altres patologies. Aquest nou traspàs eleva a 77 les defuncions de la Covid, 24 de les quals succeïdes durant la segona onada. La darrera va ser el 15 de novembre.

La mort es va produir el mateix dia que descendien els ingressats a planta després de noves altes, dels vint de dimecres a setze d’ahir. A l’UCI, després del darrer traspàs de la pandèmia, resten quatre pacients, tres dels quals requereixen ventilació (un més que dimecres).

Quant als nous contagis declarats, van ser 62, elevant el total d’afectats pel virus des que va esclatar la crisi sanitària a 6.904, amb ja més de 6.000 casos (6.046, concretament) corresponents a la segona onada de la infecció. La xifra de casos actius va disminuir a 762, amb 77 altes més les darreres hores.

Finalment, respecte a la incidència a les aules, ahir n’hi havia dotze d’aïllades totalment, tres més que el dia anterior. L’afectació del virus obliga, a més, a mantenir confinats part dels alumnes d’altres 29 classes, quatre més de les notificades dimecres pel ministre de Salut, i n’hi ha 26 més en vigilància passiva.

Testos

Linkcare Health Services, empresa lligada a l’hospital Clínic de Barcelona,va anunciar ahir l’inici de la validació a l’hospital de Meritxell de dues noves proves ràpides de la Covid en saliva i mucosa bucal. Són una d’antígens i una altra d’anticossos IgA/IgG.

LES DADES

Prop de vint dies després de la darrera defunció, la pandèmia va sumar ahir una nova víctima. Es tracta d’un home d’uns 50 anys que restava ingressat a l’UCI.

Es van declarar 62 nous contagis i la segona onada de la pandèmia declarada al juliol ja suma més de 6.000 afectats. El nombre de malalts actius és de 762 persones.

Dotze aules estaven ahir confinades en la seva totalitat mentre que 29 més tenien part de l’alumnat confinat. Finalment, 26 classes més estaven en vigilància passiva.

tracking