x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

França permet l'entrada des de l'Arieja i els Pirineus Orientals

Els ciutadans gals han d'acreditar que venen a fer compres al Principat
Junts som grans

Junts som grans

La nova campanya de Govern per reiterar la importància de respectar les mesures de seguretat.

Govern d'Andorra
La frontera del Pas de la Casa.

La frontera amb França es vol obrir l'1 de juny

La frontera del Pas de la Casa.

Actualitzada 04/12/2020 a les 19:20
El govern francès ha autoritzat l'entrada de ciutadans de l'Arieja i els Pirineus Orientals al Principat a partir d'avui i també la mobilitat des d'Andorra cap a aquestes comarques, segons ha anunciat el titular de Salut. Joan Martínez Benazet ha agraït el gest de les autoritats veïnes "per ajudar-nos" i especialment al Copríncep Macron "la sensibilitat envers Andorra" i ha explicat que els turistes han d'omplir un certificat d'autoresponsabilitat que estableix que venen a comprar al país. I ha assenyalat que la possibilitat que aquests visitants puguin fer nit al Principat no està especificada i, per tant, "no és ni que sí ni que no" i ha comentat que no hi veu problema perquè es pugui fer sojorn al país i que dependrà del moment i des del punt que es faci el desplaçament.

El ministre ha remarcat que França inclou Andorra en les àrees que es poden fer desplaçaments de compres des d'aquestes dues regions mentre que dins del territori veí la mobilitat està limitada a distàncies inferiors a 20 quilòmetres. El màxim responsable de Salut ha valorat que aquest anunci "és una escletxa i un signe d'optimisme" per als negocis del país i que tot i que no és la temporada que es voldria ha recordat que "estem lluitant contra una pandèmia". I ha remarcat que aquesta excepció "no ha estat fàcil per a França" i és fruit de les negociacions intenses que s'han mantingut amb les autoritas veïnes i és molt important en el context actual perquè permet l'arribada de visitants francesos abans del 15 de desembre que és la data marcada per retornar a la lliure mobilitat a França "si la situació no varia".

El ministre ha manifestat que continuen les converses amb el govern espanyol i amb la Generalitat perquè hi pugui haver mobilitat entre el Principat i l'Alt Urgell i que espera que "en pocs dies es pugui avançar". I ha afegit que el Govern manté tots els protocols sanitaris per evitar que hi hagi aglomeracions per si demà hi ha molts visitants francesos.

Protocols de Nadal la setmana vinent
Martínez Benazet ha assegurat que els comitès tècnic i científic de la Covid i el personal del ministeri treballen amb intensitat per elaborar els protocols sanitaris per a les festes de Nadal que probablement es presentaran la setmana vinent i ha precisat que podran variar fins a l'últim moment per ajustar-se a l'evolució de la pandèmia. El ministre ha reiterat que el Govern és conscient que es tracta d'un període molt especial i que s'estan demanant molts esforços a la ciutadania però que l'objectiu és recuperar la normalitat el més aviat possible "i si pot ser al gener però tindrem un hivern no fàcil". I ha emfatitzat que "junts som grans i ens tornarem a aixecar" d'aquests moments difícils que afecten la salut i l'economia, fent referència a la nova campanya de Govern.


El titular de Salut ha recalcat que de moment no es poden flexibilitzar més restriccions sanitàries perquè la casuística és elevada amb més de mig centenar de nous contagis al dia. La propera mesura que es podria canviar la setmana vinent seria perquè bars, cafeteries i granges puguin estar oberts també en la franja del migdia que ara han de tancar entre les 12 i els 16 hores i perquè els que serveixin dinars puguin mantenir el servei de terrassa obert durant l'hora que han de fer ventilació interior.
Etiquetes
Veure’n més
57
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts