x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Ajuts a lloguers de negocis fins al març

La llei dels ERTO limita als primers tres mesos de l’any la reducció del preu de l’arrendament comercial amb dificultats
Ajuts a lloguers de negocis fins al març

Ajuts a lloguers de negocis fins al març

Ajuts a lloguers de negocis fins al març

Actualitzada 03/12/2020 a les 17:12
El Govern va entrar ahir a tràmit parlamentari la llei que regularà els ERTO des de l’1 de gener fins al 30 de juny de l’any vinent. La norma s’ha entrat en qualitat d’extrema urgència, fet que significa que no s’hi poden realitzar esmenes i, per tant, el text que s’aprovarà demà al Consell General no patirà modificacions. En termes generals, la llei reprodueix els ítems que ja introdueix l’actual però amb algunes restriccions. En la darrera versió, l’executiu i els grups parlamentaris han acordat introduir un últim canvi que limita les ajudes en els lloguers de locals comercials a final de març. A més, aquesta ajuda només arribarà al 75% del preu de l’arrendament en cas de tancament obligatori i fins a un 50% en la resta de supòsits. Pel que fa als ERTO, quedaran limitats a aquelles empreses tancades per decret o que tinguin una caiguda mínima de la xifra de negoci del 50%. El nombre d’empleats en ERTO estarà limitat al 75% de la plantilla i també s’introdueix una novetat que permetrà sol·licitar l’ajornament de préstecs personals i hipotecaris.

D’altra banda, es mantindrà la prestació per fills menors a càrrec en cas de tancament de les escoles, així com l’equiparació a baixa laboral en cas d’estar aïllat o ser positiu. També es manté el percentatge de salari que assumeix Govern i l’empresa en cas dels treballadors en ERTO, així com la rebaixa en el lloguer de l’habitatge per a aquests empleats.

Crítiques a la llei
El ministre Gallardo va afirmar ahir que “és molt difícil fer una llei que acontenti tothom”. “Cada associació representa interessos moltes vegades contraposats i hem de buscar l’equilibri per tenir una llei ponderada”, va afegir. Les crítiques són sobretot del sector comercial i hoteler, i bàsicament discrepen del topall del 75% de la plantilla en ERTO, de la davallada que han d’acreditar, del període de 30 dies per rebre una autorització de l’ERTO atesa la situació canviant i dels dubtes sobre les excepcions a les contractacions a partir de l’1 d’octubre.


EL CONTINGUT DE LA LLEI


Ajuts a lloguers de negocis fins al març
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts