x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esports de neu

La policia podrà sancionar els esquiadors de muntanya

Ski Andorra assegura que el nou forfet natura “no té un afany recaptatori”
Un dels circuits d'esquí de muntanya de Pal.

La policia podrà sancionar els esquiadors de muntanya

Un dels circuits d'esquí de muntanya de Pal.

VALLNORD / MARTÍN IMATGE
Actualitzada 02/12/2020 a les 06:35
La policia podrà actuar i sancionar, si s’escau, els esquiadors de muntanya i les persones que facin raquetes a les estacions d’esquí sense el forfet natura o que ho facin fora de l’horari permès, que serà de les set del matí a les deu de la nit. El forfet natura ha estat una iniciativa impulsada per Ski Andorra i que servirà per fer randonnée, raquetes o senderisme, a l'estiu, a totes les estacions del país. Així ho va detallar el president, Francesc Camp, que va agrair el reglament aprovat per Govern, ja que permet “posar-ho negre sobre blanc” i “marcar les regles del joc”
Per la seva part, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va remarcar que la voluntat del reglament no és sancionar i que la policia ja pot fer actuacions en cas de l’esquí alpí, però que no és gaire freqüent i que si actuen és de manera dissuasiva. A més, va reiterar que el forfet natura “no té un afany recaptatori”. “Volem integrar a les estacions tots els que practiquen qualsevol esport de neu i afegir un punt de seguretat”, ja que se’ls assegurarà com als altres usuaris i podran ser atesos des dels serveis mèdics de l’estació en cas d’accident. A més, a l’estació de Vallnord també tindran descomptes als restaurants, el marxandatge i a les activitats.

El forfet val 150 euros i té una vigència de 10 mesos l’any. Tanmateix, permetrà una pujada i baixada al dia a 13 ginys del país, a més dels 24 circuits que s’instal·laran a les estacions. Des de la Federació de Muntanyisme van valorar positivament el forfet, per la seguretat dels esquiadors de muntanya, ja que cada any n’hi ha més. “És important que hi hagi aquesta convivència amb seguretat i és normal haver de regular la pràctica de l’esquí de muntanya”, van afirmar.
Etiquetes
Veure’n més
53
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts