x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Espanya no permetrà els viatges de turisme per Nadal

Les comunitats autònomes aplicaran el confinament perimetral del 23 de desembre al 6 de gener però es podran fer desplaçaments per a celebrar les trobades familiars
Actualitzada 02/12/2020 a les 19:50
Espanya no permetrà que es facin viatges de turisme per Nadal, però els espanyols que estiguin fora del domicili familiar per motius laborals o d'estudis i que hagin de retornar per passar els dies de les festes nadalenques en família ho podran fer, segons ha explicat aquesta tarda el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa. El titular de la cartera ha especificat que quedaran prohibits els desplaçaments entre territoris per a oci i turisme, ja que les comunitats autònomes aplicaran el confinament perimetral del 23 de desembre i al 6 de gener, i que es mantindran les excepcions de mobilitat per causes justificades, a les quals s'hi sumaran aquelles que impliquin els desplaçaments per a trobades familiars. Illa ha explicat que Catalunya s'ha abstingut en la votació sobre l'aplicació d'aquestes mesures i que Madrid s'ha imposat al tancament perimetral, però que és responsabilitat dels governs autonòmics explicar els motius de la seva decisió, ja que ell "no exercirà com a portaveu de cap comunitat autònoma".

El govern català no ha format part de la votació perquè ja té establert el protocol per a les trobades socials per les properes festes, que recull les decisions esmentades pel titular de Sanitat espanyol. El text s'ha aprovat avui en el marc del Procicat i inclou les mesures de recomanació per minimitzar la mobilitat i mantenir-se en l'entorn proper i precisa que els desplaçaments es permetran en funció dels perímetres establerts en cada tram de desescalada. La Generalitat precisa que la tornada al domicili familiar, que podria afectar centenars de residents catalans al Principat, s'autoritza "complint les mesures establertes pel govern espanyol quant a la certificació de la prova Covid-19 amb resultat negatiu en el cas d'arribada des de fora de l'Estat o altres mesures que siguin vigents". L'obligatorietat de presentar un test negatiu abans d'entrar a territori espanyol s'aplica per als viatgers que es desplacin per via aèria o marítima però no per a les fronteres terrestres com la d'Andorra.

El pla estratègic d'Espanya i de la Generalitat inclou que les reunions familiars no poden superar les deu persones, infants inclosos, i s'aconsella que no es barregin participants de més de dues bombolles de convivència. El toc de queda es manté també durant les festes, però es flexibilitzarà durant la nit del 24 al 25 de desembre i del 31 de desembre a l'1 de gener, quan es començarà a aplicar a la 1.30 de la matinada. El govern espanyol també ha matisat que queden prohibides les aglomeracions en esdeveniments puntuals com les cavalcades de Reis, que preferiblement hauran de ser estàtiques, i que les comunitats autònomes hauran de vetllar pel compliment dels aforaments en aquests actes.
Etiquetes
  • #34 Juli
    (19/12/20 14:56)

    Però a veure, si Andorra no és ni capaç d'arribar a un acord de Roaming amb els països de la UE com ara fa Suïssa o Noruega! És que un estranger no pot ni comprar una tarja per trucar o teletreballar durant els dies que s'hi està! Si ni es recicla lo orgànic! I vinga construir carregant-se muntanyes quan el valor més apreciat hauria de ser la natura! Com diuen més amunt, no es pot viure aïllat i sense cuidar lo propi. Que trist.

    Respondre
  • #33 Saxti
    (03/12/20 12:18)

    Vamos que no me jodas quiero ver a mi familia entonces no puedo ir Andorra vaya forma de tocar los cojones macho

    Respondre
  • #32 BRILLANT
    (03/12/20 11:01)

    ESPANYA FA EL QUE LI MANEN BRUSEL-LES, MACRON, MERKEL. QUE SON ELS MADAMASOS DE LA UNIO EUROPEA . ELS DEMES A CALLAR

    Respondre
  • #31 expis
    (03/12/20 01:27)

    Quin grans politics DA... sou els millors..

    Respondre
  • #30 Seba
    (03/12/20 00:59)

    se los dije a muchos amigos, no vayan a Andorra, no habra navidad y dudo q haya temporada. Eso pasa por pensar con el bolsillo y no con la cabeza, lo lamento pero era obvio.

    Respondre
  • #29 el tarter
    (02/12/20 23:39)

  • #28 Apache
    (02/12/20 23:21)

    Andorra és una reserva d'indis... Aïllats, desconnectats, sense recursos propis, dependents de les polítiques exteriors. Ens estem extingint...

    Respondre
  • #27 Bravo ! Si senyor !
    (02/12/20 22:39)

    No a la UE va dir..
    Ningú la vol la UE ! Solament el savis del govern i del consell,   perque son molt elegants i modernets, només per no fer cua als aeroports i algun pallasso adepte de la mundialització galopant.
    Aquest engendro ens liquidarà.

    Respondre
  • #26 manel
    (02/12/20 22:23)

    Ja seria de xiste que a catalunya esquiïn i aquí estacions tancades!!!!! Visca la diplomacia i visca europa que segur que ens donaran moltes ajudes. Estem mès sols que la una

    Respondre
  • #25 Ciutadana
    (02/12/20 22:17)

    Maria va dir..
    Aterra Maria, aterra! Aquesta No es una crisi sanitària, es una crisi socioeconòmica amb l'excusa sanitària!!! Quan arribara el desastre i no podrem menjar i serem esclaus ja serà tard. Llavors, potser, os adonareu del gran engany!!! Cap crisi sanitaria justifica el patrón econòmic CAP, HO ENTENS???

    Respondre
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts