x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Hivern

La policia podrà sancionar esquiadors de muntanya sense forfet

Ski Andorra assegura que el passi no té un afany recaptatori i pretén integrar a les estacions tots els que practiquen qualsevol esport de neu
Ruta d'esquí de muntanya a Vallnord

Ruta d'esquí de muntanya a Vallnord skimo randonnée

Ruta d'esquí de muntanya a Vallnord

Actualitzada 01/12/2020 a les 18:14
La policia podrà actuar i sancionar, si s'escau, als esquiadors de muntanya que no tinguin el forfet natura, que ha impulsat Ski Andorra i que servirà per fer randonée, raquetes o senderisme, a l'estiu, a totes les estacions del país. Així ho ha explicat el seu president, Francesc Camp, que ha agraït el reglament aprovat per Govern, ja que permet "posar el negre sobre blanc" i "marcar les regles del joc". 

De la seva banda, el director general de Vallnord Pal Arinsal, Josep Marticella, ha precisat que la intenció no ha de ser sancionar, i que la policia ja podia actuar per a l'esquí alpí. A més, ha assegurat que el forfet natura "no té un afany recaptatori". "Volem integrar a les estacions tots els que practiquen qualsevol esport de neu i afegir un punt de seguretat", ha destacat Marticella. També ha indicat que el passi tindrà un "preu assequible" tenint en compte que servirà tant per a l'estiu com a l'hivern, és a dir 150 euros per 10 mesos a l'any. El tíquet també permetrà una pujada i baixada al dia a 13 remuntadors o ginys elèctrics del país, a més dels 24 circuits que s'instal·laran a les estacions del Principat. 

Esperant a les autoritats
D'altra banda, Marticella ha destacant que estan a l'expectativa de saber quan podran obrir les pistes. Ha assenyalat aquesta tarda que l'actual situació i la decisió de l'obertura és com "una sèrie" i que els capítols "són ra`pids de veure". Amb tot, ha comentat que l'obertura "no depèn de nosaltres" i tots ells estan a l'expectativa de tot les decisions que es puguin prendre en els propers dies. Ha afegit que de moment tots ells estan produint neu de cultiu per quan es puguin obrir les pistes i que "l'or blanc se'ns acosta", referint-se a les previsions de nevades d'aquesta setmana.
Etiquetes
  • #89 David
    (07/12/20 18:22)

    pero els pijirilis de la FAE i dels clubs poden entrenar? i els hi obriran les pistes, quina vergonya.  No mes incentivem la mediocritat

    Respondre
  • #88 Prou que plou, però plou poc!
    (06/12/20 10:23)

    Malament anem si anem en aquesta direcció. Ón son els temps en que Andorra mantenia una xarxa exemplar de refugis d'hivern (no guardats), amb ràdio balisa, llenya, etc., per a que els que fem esquí de muntanya poguéssim fer travesses a l'hivern?

    I els que feu "skimo", què collons vol dir això?? No podeu parlar en català, com tot el món? Heu d'emprar aquest coi de paraulotes que només 4 frikis enteneu? Per a mi skimo (o skimotatge, precisament) és una maniobra per no ofegar-se quan volquem fent piragüisme. Però no us imagino fent esquimotatges per les crestes i cims del Pirineu. En fi.

    Respondre
  • #87 Joan
    (06/12/20 09:54)

    Faig skimo (si les condicions ho permeten sempre vaig a fer algun pic, en algunes ocasions trepitjo ojestes i en moltes altres no. En paralel també faig alpí amb certa freqüència, però si vosaltres tireu pel dret, en el meu cas no hi perdrà Ski Andorra sinó el país en si, ja que si aquesta és la decisió optaré per altres destins, altres hotels, altres restaurants, bars, gasolineres, botigues..., que no veieu que hi podeu sortir perdent???

    Les retencions i el roaming ja son prou, com perquè poseu més motius animant la gent a no pujar a Andorra.

    Us dic això tot i que a mi m'agrada pujar-hi.

    Respondre
  • #86 tot te un preu
    (05/12/20 18:35)

    M'encantaria q tot anes bé, però els de pistes i politics us trobareu que les pistes aquest any no s'obriran, hauran de tornar els diners dels forfets anuals, els q fem skymo i raqueyes disfrutarem de la muntanya amb la neu tal qual cau del cel i #NOPAGAREM

    Respondre
  • #85 meritxell
    (05/12/20 18:28)

    Manel va dir..
    #NOPAGAREM

    Respondre
  • #84 Dolors
    (05/12/20 08:57)

    Jo no faig cap esport però considero que la natura ha de ser lliure per tothom. S'ha de respectar i cuidar però ningú n'és l'amo.

    Respondre
  • #83 Ramon
    (04/12/20 19:39)

    Mal rotllo!!
    A França si per fer una travessa passaven per una pista no significa cap problema. Pel costat, en filera i mai creuant ni parats ferrera un canvi de resant.
    Per accedir a certs recorreguts tenen un ticket de pujada a un preu molt normal.
    La vall de Queiras és totalment dedicada a nòrdic, raquetes i esquí de muntanya. Un paradís.

    Respondre
  • #82 Observador
    (04/12/20 12:52)

    Bon reclam turístic...sí senyor!!!
    Per equiparar-vos a estacions espanyoles,la gent es quedarà a casa.
    Una ajuda més als pobres treballadors del sector turístic (hotels, restaurants, benzineres, comerços,..)Enhorabona a l'iluminat de torn!!

    Respondre
  • #81 Dal
    (03/12/20 21:20)

    Caram que fotut està el principat i els 4 barons..... ho teniu clar. No vindra ni deu i us fotareu de gana. S'ha de se gamarus i curt de gambals. No es pot prohibir l'acces a la muntanya i fer-ho ho pagareu molt car sens dubte. Pobres subdits andorrans, tambe teniu els vostres borbons particulars.

    Respondre
  • #80 Maradona
    (03/12/20 17:05)

    Aixo es un GGGGGOOOOOLLLLLLL !!!! Y no la Mano de dios del Maradona.........

    Respondre
Veure’n més
89
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts