Política

El PS anirà fins al final per la indemnització de López

Els socialdemòcrates presenten avui una demanda d’empara a la síndica

El PS anirà fins a la Batllia per saber la compensació a qui va ser director general de l'AFAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit socialdemòcrata està disposat a anar fins a les últimes instàncies judicials per tal de conèixer l’import de la indemnització que va cobrar l’exdirector general de l’Autoritat Financera Andorrana, Ramón López. La consellera del PS i presidenta del partit, Susanna Vela, va afirmar que “avui presentarem una demanda d’empara a la síndica, davant la negativa del Govern de facilitar la informació”. Cal recordar que divendres passat, el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, va respondre a una pregunta escrita del conseller Quim Miró, en què afirmava que s’havia pagat “el que marcava el contracte” però sense donar cap tipus d’import. Una actitud que va molestar les files socialdemòcrates.

Vela va comentar que “estem parlant de diners públics, d’una llei de la transparència on hi hagi tots els sous publicats, que es puguin consultar totes les dades... ja entenem que s’ha fet d’acord amb el que deia el contracte. Només faltaria que no s’hagués fet així!”. I va lamentar que el to de la rèplica signada pel ministre Jover “s’allunya molt de la línia de la transparència que ha de tenir un Govern democràtic en ple segle XXI, d’una administració moderna i competent”. Finalment, la consellera general va recordar que “estem parlant de diners públics” i que amb la seva negativa, l’executiu “està amagant una informació que és d’interès de tota la ciutadania. No entenc per què no la poden fer pública”.

Cal recordar que la sortida de Ramón López de la direcció de l’Autoritat Financera va ser anunciada pel Govern el passat 11 de setembre, i en tot moment l’executiu va afirmar que es tractava d’una rescissió contractual de mutu acord. El PS ja en va demanar llavors les causes.

tracking