Pandèmia mundial

Una arrencada deslluïda

La primera jornada d’obertura del Poblet de Nadal (a la foto) es va veure deslluïda pel mal temps. Si les perspectives no són optimistes per la falta de turistes, hi ha esperança en el fet que el consumidor local aposti pel comerç nacional, segons van comentar ahir alguns dels paradistes.

Una arrencada deslluïdaa. r.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja d’ahir al matí va deslluir una mica l’arrencada del Poble de Nadal d’enguany. Tot i això, a la tarda cada vegada hi va haver més curiosos que, deixant-se emportar per l’esperit nadalenc, s’atansaven fins a la plaça del poble per descobrir l’espai d’aquest any. Un espai que, tal com indicava Olga Moran, paradista de Laminand, “dona l’oportunitat als qui no tenim botiga física d’ensenyar els nostres productes, i això és d’agrair”. En el seu cas, l’arrencada ha estat una mica fluixa: “De mica en mica es va animant, a la tarda hi ha hagut més moviment però la gent mira més que compra”. Tot i això, es mostrava optimista i indicava que la gent respecta molt les mesures de seguretat.

Per la seva part, Marisa Luna, creadora de Capricho de Luna, destacava que “el dia no ha acompanyat gaire, però la gent està motivada per consumir producte local i n’hi ha que et diuen que aquest Nadal volen regalar productes artesans del país. Ens han comentat que volen ajudar la gent d’aquí i apostar pels productes de qualitat que es fan al país”. En aquest sentit, comentava que ells ja han fet algunes vendes “sobretot veiem gent que ens coneix i repeteix o gent a qui li crida l’atenció el producte per la filosofia que té al darrere. A poc a poc es va fent i estem contents”.

A més va valorar que “la distribució d’aquest any és molt millor que la de l’any passat perquè havien fet dues zones molt separades. Ara ha quedat molt més obert, molt més integrat i la separació entre les casetes, a banda de ser un tema sanitari, permet que cada caseta tingui la seva personalitat”. Un altre element que va remarcar Luna és que “la gent té ganes de socialitzar i recuperar la vida normal, i aquesta és una bona excusa de relacionar-se i parlar amb la gent que coneixes i que fa temps que no veus”.

De fet, aquest va ser el motiu que va moure la Lara fins a la plaça del poble: “Hem vingut a fer un tomb, les opcions d’oci són molt limitades perquè no hi ha bars oberts i amb la Covid es pot fer poca cosa”. Ella anava acompanyada de cinc amics i rere la mascareta amagaven un somriure.

En el cas de l’Ander és ell qui ha arrossegat els seus pares a passejar pel Poblet de Nadal. “Les paradetes i l’ambient de Nadal fan que ens oblidem una mica de la Covid”, explicava la seva mare, per indicar que “hem vingut a fer un tomb, però segur que acabarem comprant, sempre cau alguna cosa”. “És una pena que no pugui venir més gent, però no queda una altra”, afegia.

Una arrencada deslluïda

tracking