x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La guarderia de Sant Julià recuperarà la normalitat la setmana que ve

Només estan obertes dues aules després dels casos positius d’alguns dels nadons
La llar d'infants l'Espill de Sant Julià de Lòria.

La guarderia de Sant Julià recuperarà la normalitat la setmana que ve

La llar d'infants l'Espill de Sant Julià de Lòria.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/11/2020 a les 06:26
L’escola bressol de Sant Julià de Lòria funciona a mig cas, de nou per diferents casos de coronavirus. Fa 15 dies ja es va aïllar alguna aula per positius i aquesta setmana han estat tancades diverses aules per culpa de la Covid-19.

Concretament divendres i de dilluns a dimecres, L’Espill va restar tancada i ara només té operatives dues aules com a mesura de seguretat després del positiu de tres nadons de classes diferents, segons van explicar ahir fonts del comú. La situació, evidentment, ha creat problemes en alguns pares, que han hagut de demanar el permís laboral per tenir cura del seu fill, i hi ha casos que en la mateixa família han coincidit amb positius de la guarderia i també d’algunes classes de l’escola francesa. El director de las llar d’infants es troba confinat, encara que per contacte amb un positiu. Va ser dijous passat quan es van detectar els casos, i no s’espera que L’Espill recuperi la normalitat fins a mitjans o finals de la setmana que ve. Avui es farà la segona TMA als nadons de la guarderia per obrir tota la instal·lació amb les màximes garanties.

Un estudi de l'Hospital de la Vall d'Hebron i un centenar de pediatres d'atenció primària conclou que només un 8% dels 1.081 infants diagnosticats amb Covid entre l'1 de juliol i el 31 d'octubre a Catalunya van transmetre el virus dins del seu nucli familiar.

Els investigadors asseguren que l'estudi confirma que els menors són poc transmissors. En 783 casos pediàtrics analitzats -de 0 a 18 anys, a més dels 3.515 contactes familiars d'aquests positius- es va identificar que un adult de la família en contacte directe amb ell s'havia contagiat -o tenia símptomes- abans que el menor. "L'estudi prospectiu reafirma que els nens són menys transmissors del coronavirus que els adults en l'entorn domiciliari, com ja apuntava la primera part de l'estudi, en ple confinament", va dir Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa.
Etiquetes
  • #3 Baya...
    (28/11/20 15:19)

    venus va dir..
    Quin nivell d'article.. El que se suposa que és el director del diari

    Respondre
  • #2 venus
    (28/11/20 10:15)

    Aixo es mentira. Els nens no van donar positiu. Van ser les profesores

    Respondre
  • #1 El Hobbit d'Aixàs
    (28/11/20 10:03)

    I mentrestant, la canalla contra tots els elements. Fotent-se de fred i ben molla, el dia que plou o meva, per tots els quarts de la santa parròquia.


    PD: El periodisme valent, hauria de fer un article i fer algunes fotografies. Totes les parades de bus dels quarts, a la intempèrie.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts