x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Sense rivalitat per Nadal

Les cònsols majors d’Andorra la Vella i d’Escaldes van aparcar les diferències polítiques per inaugurar l’enllumenat nadalenc a l’eix central.
Andorra encén el Nadal

Andorra encén el Nadal

Andorra encén el Nadal

FERNANDO GALINDO
Els cònsols majors i menors de la capital i els d'Escaldes-Engordany, ahir a la tarda.

Andorra encén el Nadal

Els cònsols majors i menors de la capital i els d'Escaldes-Engordany, ahir a la tarda.

C.ALV
Actualitzada 28/11/2020 a les 06:08
La política es queda a casa. La proximitat a les festes de Nadal i l’any extraordinari que s’està vivint fa que les ganes d’esperança i llum vinguin el més aviat possible. I la primera mostra es va poder veure ahir al carrer de la Unió amb les cònsols de la capital i d’Escaldes- Engordany. Marsol i Gili van deixar de banda per uns instants la confrontació política viscuda des de l’inici del mandat per inaugurar l’enllumenat nadalenc de les dues parròquies.

L’artèria principal del país va il·luminar-se després d’un compte enrere i que les dues cònsols majors cliquessin el botó vermell per indicar l’inici de les festes, i de les compres. Marsol, de fet, en atenció als mitjans, va destacar que són moments que “s’han de deixar al marge les rivalitats i anar tots a l’una”. És que, com és sabut, els comerciants estan patint greus afectacions arran de la pandèmia. “Hem de generar il·lusió i impulsar les compres”, va reiterar. En aquest sentit, la socialdemòcrata va coincidir amb ella. “És un moment complicat i ens ha semblat que fer un acte conjuntament aquí és una manera de donar més pes a l’eix central”.

Tot plegat, un enllumenat que per a la capital suposa un cost de 180.000 euros, “similar als anys anteriors” va dir la cònsol, i una inversió de 300.000 , el 30 per cent menys que l’any anterior, en el cas de la parròquia d’Escaldes-Engordany.
Il·lusió, alegria i aplaudiments. Aquest és el resum perfecte que es va viure durant uns instants a les dues avingudes. I no només es veia als petits, sinó que entre els més grans el punt de llum, després de tants mesos de foscos, va ser com un toc d’aire fresc, potser també pel fred que feia a les sis de la tarda.


En el cas de la capital, a més, també es va donar per inaugurat el poblet de Nadal, que enguany compta amb un espai més gran sobre l’aparcament Vinyes i més il·luminació. Conxita Marsol, David Astrié i el conseller de Cultura, Miquel Canturri, van donar per inaugurada la zona amb un tall de cinta com també amb l’encesa del sostre de llum.


Tot plegat, una jornada que va concloure amb el castell de focs d’Andorra la Vella des de tres punts diferents per evitar aglomeracions. Marsol, va recordar que era just per a tots els ciutadans que enguany poguessin gaudir de certa celebració. És que, de fet, ahir a la tarda, els carrers principals lluïen amb més gent. També al poblet es podien veure famílies i curiosos que es van atançar, si més no, per desconnectar de la rutina de la Covid-19.
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts