x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Brot amb 28 positius en un centre comercial

Salut alerta que hi ha un repunt de casos els darrers tres dies que estan incrementant la presència del virus
L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell

Tres ingressos nous a planta i un a l'UCI

L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell

Fernando Galindo
Actualitzada 27/11/2020 a les 19:03
La incidència de la Covid està augmentant els tres últims dies per la detecció de quatre brots que han provocat un increment de la taxa de reproducció a 1,1 i que el ministre de Salut ha advertit que dilluns tindrà de nou influència amb un índex que tornarà a créixer. Joan Martínez Benazet ha detallat que s'ha detectat un brot que afecta 28 treballadors d'un centre comercial que s'han contagiat entre ells i no ha passat als clients; dos brots en entitats esportives futbolístiques amb 18 i 10 positius respectivament i un altre brot entre adolescents.

Aquest repunt s'ha concretat en 76 malalts més des d'ahir que eleven el total d'afectats des de l'inici de la pandèmia a 6.610. La xifra de recuperacions de les últimes hores suma 61 altes fins a 5.710 pacients que han superat la infecció i es mantenen actius 824 malats, una quinzena més que ahir. La situació a l'hospital també s'agreuja perquè hi ha quatre nous ingressats amb 28 pacients distribuïts en 19 a habitacions de planta i 9, un més que ahir, a l'UCI on es mantenen tres persones amb ventilació mecànica. 

El titular de Salut ha destacat que la diferència del repunt amb el que es va produir a l'octubre és que ara estan "perfectament localitzables i traçats" els contactes dels contagiats en els quatre brots. L'anterior rebrot de la Covid es va generar entre adolescents, va passar a les famílies, a bars, a les empreses i a tota la societat, ha precisat el ministre. I ha incidit que el seguiment dels brots diagnosticats permet saber que "majoritàriament els afectats són persones joves perquè la mitjana de majors de 55 anys és de 17 per dia", el que significa que "s'alleugerirà la pressió sanitària els propers dies".

Molts Nadals per celebrar
Martínez Benazet ha explicat que la comissió tècnica de la Covid està treballant en els protocols que s'aplicaran per a les festes de Nadal. I ha recalcat que es tracta d'una època "complexa" perquè hi ha més relacions socials i es volen obrir més activitats i això portarà "més o menys problemes" en funció del comportament individual i que el clima sigui de seguretat "o al gener en pagarem tots plegats les conseqüències". 


El ministre ha subratllat que cal un esforç per als dies festius per la situació de pandèmia i ha argumentat que "hem de procurar poder fer molts Nadals després d'aquests". I ha incidit que els protocols tindran en compte peculiaritats com que ja es poden fer tests d'antígens a les farma`cies que es poden fer el mateix dia que es preveu celebrar una reunió social.


El titular de Salut ha insistit que el coronavirus "encara ens farà patir aquest hivern i hem de lluitar uns mesos perquè la malaltia ens segueix amenaçant". I ha recordat que la solució vindrà amb les vacunes i amb la immunització natural que s'estima que ja té "entre un 20 i un 25% de població" que ja ha passat la Covid-19.


La situació epidemiològica d'avui fa que el Govern no hagi decidit canviar les mesures vigents per a bars i hotels. El ministre ha manifestat que la intenció és prorrogar les restriccions actuals i es volia obrir una mica més, s'havia avançat que es podria ampliar l'horari d'obertura a la tarda, "però estarem atents al que passa el cap de setmana" abans de prendre cap decisió.
Etiquetes
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts