Societat

La capital no farà pagar la taxa de gossos pels animals adoptats

GosSOS ha fet una petició formal als comuns i Andorra la Vella ha acceptat la proposta

Gossera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella no farà pagar la taxa de tinença de gossos a aquells propietaris que tinguin un animal adoptat. La decisió ve presa després d'una reunió duta a terme aquest matí entre el cònsol menor de la parròquia, David Astrié, el portaveu dels propietaris dels cans, Jaume Vilamajó, i GosSOS. Segons ha pogut saber el Diari la corporació no aplicarà l'impost als animals que s'adoptin a partir d'ara, ni tampoc els que ja comptim amb un d'ells. Per poder-ho justificar, serà necessari demostrar el document d'adopció expedit per Govern.

Petició formal

L'associacióGosSOSha anunciat aquest matí que ha fet una petició formal als comuns que volen aplicar la taxa a partir del 2021 per tal que aquesta no s'apliqui als exemplars que s'adoptin de la gossera oficial del Principat. L'objectiu de l'entitat que gestiona la gossera oficial des del setembreésque d'aquesta manera les corporacions afavoreixin l'adopció dels animals, ja que actualment hi ha una vintena de gossos a l'equipament nacional.

Els responsables han argumentat també que el procés d'adopció ja comporta el pagament d'uns preus públics marcats pel ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, d'entre 49 i 121 euros en funció del tipus de gos, i que el pagament de la taxa se sumaria a aquests imports i podria fer disminuir l'interès dels ciutadans per l'adopció.GosSOSespera que la resposta per parts dels comuns sigui positiva, ja que en la reunió que van mantenir el dia 13 de novembre amb els cònsols de les quatre corporacions van trobar bona disposició a escoltar mesures que millorin la situació dels gossos al Principat. De moment, la capital ha acceptat la proposta.

tracking