Més controls d'alcoholèmia i drogues fins al 3 de gener

La policia inicia la campanya el dilluns 30 de novembre a les 7 hores

Xoca amb dos cotxes aparcats i dona 3,10 g/l en alcoholèmiaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia iniciarà a partir dedilluns30 de novembre a les 7 hores una campanya per intensificar els controls dedeteccióde conductors que circulen sota els efectes de l'alcoholi/oles drogues que estarà operativa fins el 3 de gener a les 19 hores. L'objectiu és disminuir la sinistralitat a les carreteres, els accidents de trànsit i s'anuncia donat el seu efecte preventiu i dissuasiu per tal d'evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i augmentar la seguretat delsmateixos.

Les sancions s'aplicaran a aquells conductors professionals que superinel0,2 grams d'alcohol per litre en sang (g/l) en i als no professional que passin de 0,5 g/ i s'enfrontaran a una possible suspensió del permís de conduir per una durada màxima d'un mes i d'una sanció imposada de 150,25 euros.Quedaran detinguts els professionals que donin una taxa d'alcoholèmia més alta de 0,5 g/l, els no professionals que ho facin amb més de 0,8 g/l i tots els conductors que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Les conseqüències d'aquestes infraccions comporten que els professionals puguin rebre una pena de presó de fins a dos anys i la privació del permís de conduir fins a quatre anys, així com una possible inhabilitació per a l'exercici de l'ofici o el càrrec fins a quatre anys.

Els conductors no professionals detinguts s'enfronten a una pena de presó fins aun anyo arrest i a la retirada del permís de conduir fins a tres anys i aquells que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia podran rebre una pena de privació del permís de conduir fins a tres anys i fins a quatre anys en cas de ser conductors professionals.

Els conductors que circulin sota els efectes de les droguestambées podrien quedar sense un permís de conduir durant un màxim de tres mesos, amb una sanció de 601,01 euros i podran ser detinguts si suposen un perill concret per a la circulació i per als usuaris de laxarxaviària.

tracking