Tradicions

Andorra la Vella i Escaldes deixen "les rivalitats al marge" i encenen el Nadal

La capital ha destinat 180.000 euros en l'enllumenat, mentre Escaldes ha rebaixat un 30% la despesa

Els cònsols d'Andorra la Vella i Escaldes, durant l'encesa de llums de NadalComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han celebrat un acte conjunt aquesta tarda per encendre els llums de Nadal amb les dues cònsols majors i els dos cònsols menors. Durant l'acte que s'ha celebrat al carrer de la Unió, que divideix les artèries comercials de les dues parròquies, Conxita Marsol ha destacat que "és una artèria que està patint, l'eix central del país i aquestes rivalitats s'han de deixar al marge i anar tots a una per generar il·lusió". De la seva banda, Rosa Gili ha assenyalat que "enguany tot és més complicat i ens ha semblat bé donar-li més pes i fer l'acte conjuntament". Ambdues han coincidit en la voluntat que "hi hagi un increment de gent a l'eix comercial arran dels llums" i han destacat la importància de "transmetre il·lusió i esperança".

Marsol també ha explicat que el comú ha destinat 180.000 euros a l'il·luminació de Nadal enguany, mentre que Gili ha indicat que enguany s'ha pagat un 30% menys per un acord que venia emparaulat d'altres anys.

Poblet de Nadal i focs d'artifici

D'altra banda, després de l'encesa de llums, el comú d'Andorra la Vella també ha inaugurat el Poblet de Nadal, que enguany s'ha extés a la part de damunt de l'aparcament Vinyes per respectar més les distàncies. Marsol ha tallat la cinta amb la qual ha inaugurat l'acte, mentre que posteriorment s'ha donat pas al triple castell de focs amb el qual s'han conclós els actes per donar el tret de sortida a la temporada de Nadal.

Poblet de Nadal inauguració

tracking