x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Benazet afirma que tenir les úniques estacions obertes no seria beneficiós per al país

El ministre ha explicat que l'obertura es farà "en sintonia" amb els països veïns i que encara no hi ha una data establerta
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet

SFGA/JAViladot
Actualitzada 27/11/2020 a les 18:39
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat aquesta tarda que l'obertura de les estacions d'esquí "serà en sintonia" amb la dels països veïns i que la decisió de ser els únics en oferir les pistes d'esquí al Pirineu no reportaria beneficis a Andorra. El motiu principal és que el Principat depèn en aquest sentit de la situació epidemiològica i de les mesures aplicades pels Estats de l'entorn perquè són l'origen del turisme que es rebrà aquest any, i ha especificat que encara no es pot concretar la data d'obertura de les estacions perquè la gestió de la pandèmia obliga a prendre les decisions pocs dies abans de les aplicacions de les mesures a causa de l'evolució de les dades sanitàries. El titular de Salut ha recordat la importància de baixar la taxa de reproducció de la malaltia a Andorra, que actualment està a 1,1, i del treball intern per millorar la situació al país i promoure així als turistes que Andorra és un país segur pel que fa als contagis de coronavirus.

Coordinació amb Espanya i França
El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha manifestat aquest matí que ahir va parlar amb el titular de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, i que la voluntat d'Andorra és coordinar amb França i amb Espanya l'obertura de les estacions. Illa ha manifestat que "encara estem treballant per veure com ho fem" i ha detallat que Martínez i que el problema no és l'activitat a les pistes sinó les reunions i aglomeracions de gent que es poden produir posteriorment, com els 'après-ski'.


Espanya ha creat un grup de treball amb les comunitats autònomes que tenen estacions d'esquí amb l'objectiu d'intercanviar opinions i criteris per a l'obertura d'aquestes. Illa ha manifestat que la decisió pertany a cada una de les comunitats i que també s'està amb contacte amb França per a "harmonitzar les decisions".
Etiquetes
Veure’n més
41
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts