TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

parròquies

Els ingressos del Palau de Gel cauen un 40 per cent

Les negociacions amb la propietat continuen estancades a un mes perquè venci el contracte

Palau de Gel a CanilloARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel de Canillo tanca l’exercici financer del complex a 31 d’octubre amb una pèrdua d’ingressos de gairebé el 40 per cent respecte l’any 2019. El cònsol major, Francesc Camp, va explicar ahir durant sessió de comú que la pèrdua té a veure amb la pandèmia de la Covid-19. Per contra, les despeses també van ser inferiors, del 14,6 per cent. Tot plegat, una balança que es repeteix en els exercicis anteriors i que ha provocat que la corporació hagi invertit més de 3,1 milions d’euros des de l’any 2015.

En la sessió es van poder sentir moltes divergències entre la majoria i la minoria encapçalada per Albert Torres. De fet, va arribar al punt que el cònsol va perdre la formalitat davant la insistència del conseller. Un dels punts més crítics va ser en parlar de les negociacions amb la propietat dels terrenys, ja que el contracte venç el mes vinent. Torres va recriminar que les negociacions s’havien fet amb poc marge i que “s’haurien d’haver fet fa molt temps per no esperar que el complex vagi en decadència”. És que, de fet, el cònsol va al·legar que la voluntat “és fer una revisió de dalt a baix per dotar-lo d’una segona joventut”. També, en roda de premsa, es va mostrar comprensiu amb la campanya iniciada a la plataforma Change.org per evitar el seu tancament. “Sabem que el centre té una vocació social”, va indicar Camp.

Seguint amb les negociacions, el cònsol va explicar que no s’està valorant anar de la mà de Govern o entitats privades per fer front al cost del lloguer del terreny, que tampoc es plantegen la compra, i que a un mes de tancar el possible acord “hi ha moltes opcions sobre la taula”. “Si no tanquem un acord ens haurem de posar a treballar per buscar alternatives”, va relatar.

Durant el comú també es va informar dels comptes d’Ensisa. El director general, David Hidalgo, va explicar l’obtenció d’1.625.000 euros de benefici i que, malgrat el tancament de la temporada tres setmanes abans, els ingressos d’explotació en concepte de forfets venuts van tenir un valor de més de 20,9 milions d’euros, un 0,73 per cent més que en la temporada anterior.

tracking