Cultura

Escaldes "no entén" el projecte cultural de Govern i els comuns

La corporació considera que l’homogeneïtzació de la cultura "no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta"

Sílvia RivaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany "no entén la necessitat d'un acte d’escenificació conjunta" per a promoure la cultura, ja que "l’homogeneïtzació no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta". Així ho ha fet saber la corporació de Rosa Gili després de la presentació que ha fet avui elministeri de Cultura del projecte "La cultura no s'atura" en què es preveu una programació amb els comuns durant la temporada d'hivern de manera conjunta. Escaldes, que no formarà part d'aquesta iniciativa, considera que la cultura "en cap moment s'ha aturat", almenys a la seva parròquia, i afirma que dona suport al programa artístic nacional i que l'objectiu ha de serla promoció de la diversitat "per a garantir la llibertat de programació, pròpia i alhora complementària, que han de tenir els comuns en la seva oferta als ciutadans".

L'executiu i els comuns, segons ha pogut saber el Diari, han optat després de gairebé dos o mesos treballant-hi i tenint en compte la situació extraordinària que es viu arran de la pandèmia, que el millor és unir esforços per tirar endavant espectacles, concerts, presentacions de llibres, etc, sempre que la situació sanitària ho permeti i estigui acceptat pels protocols del ministeri de Salut.

A la iniciativa no hi forma part el comú d'Escaldes-Engordany, que ha assegurat en un comunicat que "l’homogeneïtzació de la cultura no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta"

El projecte ha estat dirigit per cinc coordinadors relacionats amb disciplines artístiques diferents: música, arts plàstiques, arts escèniquees, arts gràfiques i literatura. Aquests han estat els encarregats de dissenyar la cartellera de les sis parròquies participants i totes comptaran amb el mateix tipus d’oferta cultural per així tenir igualtat de condicions. Tot i això, els coordinadors han estat els que han decidit quin tipus d'espectacle es durà a terme a cadascún dels espais oferts per les corporacions. L’aportació econòmica per dur a terme la iniciativa ha estat de 100.000 euros.

tracking