x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cultura

Escaldes "no entén" el projecte cultural conjunt de Govern i els comuns

La corporació considera que l’homogeneïtzació de la cultura "no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta"
La ministra de Cultura i Esports durant la conferència

Sílvia Riva

La ministra de Cultura i Esports durant una reunió al ministeri

Govern
Actualitzada 24/11/2020 a les 18:45
El comú d'Escaldes-Engordany "no entén la necessitat d'un acte d’escenificació conjunta" per a promoure la cultura, ja que "l’homogeneïtzació no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta". Així ho ha fet saber la corporació de Rosa Gili després de la presentació que ha fet avui el ministeri de Cultura del projecte "La cultura no s'atura" en què es preveu una programació amb els comuns durant la temporada d'hivern de manera conjunta. Escaldes, que no formarà part d'aquesta iniciativa, considera que la cultura "en cap moment s'ha aturat", almenys a la seva parròquia, i afirma que dona suport al programa artístic nacional i que l'objectiu ha de ser la promoció de la diversitat "per a garantir la llibertat de programació, pròpia i alhora complementària, que han de tenir els comuns en la seva oferta als ciutadans".

L'executiu i els comuns, segons ha pogut saber el Diari, han optat després de gairebé dos o mesos treballant-hi i tenint en compte la situació extraordinària que es viu arran de la pandèmia, que el millor és unir esforços per tirar endavant espectacles, concerts, presentacions de llibres, etc, sempre que la situació sanitària ho permeti i estigui acceptat pels protocols del ministeri de Salut.

A la iniciativa no hi forma part el comú d'Escaldes-Engordany, que ha assegurat en un comunicat que "l’homogeneïtzació de la cultura no és el camí adient pel bon desenvolupament d'aquesta"

El projecte ha estat dirigit per cinc coordinadors relacionats amb disciplines artístiques diferents: música, arts plàstiques, arts escèniquees, arts gràfiques i literatura. Aquests han estat els encarregats de dissenyar la cartellera de les sis parròquies participants i totes comptaran amb el mateix tipus d’oferta cultural per així tenir igualtat de condicions. Tot i això, els coordinadors han estat els que han decidit quin tipus d'espectacle es durà a terme a cadascún dels espais oferts per les corporacions. L’aportació econòmica per dur a terme la iniciativa ha estat de 100.000 euros.
Etiquetes
  • #10 Una opinió més
    (26/11/20 03:32)

    EE és de les parròquies que més propostes ofereixen a nivell cultural. I desde Govern sempre hi ha hagut poc suport als artistes del pais (excepte per a la secta ONCA i derivats). Ara amb la que cau per culpa de la pandemia, a Govern ja li interessa “comptar” amb la cultura local... doncs vergonya haurien de tenir.
     A més volen que la cònsol sigui qui sembli la dolenta, com sempre. Cada titular parla de “Gili”, o “l'equip de Gili”. Gili això, Gili allò... No sabria dir si això es degut a la qualitat del periodisme del pais, o si es influencia política, però és penòs veure com la gent es deixa manipular. 

    Respondre
  • #9 Carles
    (25/11/20 09:22)

    Algun / a d'aquests coordinadors estan una mica allunyats de la realitat cultural d'aquest país!

    Respondre
  • #8 Laura
    (25/11/20 01:35)

    El PS en la seva línia. Mai sumar, mai reconèixer res. Només el que la diuen està bé i fet pel bé comú. La resta ho fa tot malament i en benefici d'uns quant o propi. Quin fart d'aquest polítics de façana que només pensen en el titular. Gili prou sup. Pensa en el país i col.labora, o plega. 

    Respondre
  • #7 Sectors necessitats
    (24/11/20 18:38)

    Una part del sector de la cultura està tocat però això és una part molt minsa del problema, el sector del comerç i de la restauració està molt pitjor.
    És necessari un pla d'ajudes directes immediat, no campanyes de màrketing que la majoria no funcionen. Cal subvencions dineràries als sectors més tocats sense demora.

    Respondre
  • #6 Hams de copenhague
    (24/11/20 18:30)

  • #5 Molt b Gili
    (24/11/20 17:20)

    Molt be Gili, aquest estiu a EE concerts de grups nacionals i a alv noria...pensa en el poble i no festes de nens malcriats de DA....

    Respondre
  • #4 Hanns
    (24/11/20 17:06)

    Si continuem fent separatisme territorial comunal, amb "cada loco con su tema" aviat Andorra no tindrà res a envejar a les ruïnes d'Empúries, tinguem una mica més de seny i madurem que alguns-nes ja esteu en fase de pre-jubilació.

    Respondre
  • #3 La ruina escaldenca
    (24/11/20 16:51)

    Gili ara no vinguis amb la cançoneta  q na sabies res o que tu ja fas les teves festetes. Sou patetics.

    Respondre
  • #2 wally
    (24/11/20 15:40)

    Gili, de vegades s'ha de baixar del burro...

    Respondre
  • #1 Antitot
    (24/11/20 14:20)

    I la gili un cop mes que va en contra de tot engegada per la ràbia i sense saber gestionar una parròquia, només mirant pels seus i a Escaldes ens fem fotre. Bravo gili. Marxi per favor.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts