x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers Exteriors

Andorra s'adhereix al Fons "La Francophonie avec Elles"

Maria Ubach participa en la 37a Conferència ministerial de la Francofonia en el 50è aniversari de l'OIF
Maria Ubach, en la Conferència ministerial de la Francofonia.

Maria Ubach, en la Conferència ministerial de la Francofonia

Maria Ubach, en la Conferència ministerial de la Francofonia.

SFGA/CEsteve
Actualitzada 24/11/2020 a les 18:14
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha intervingut avui en la 37a Conferència ministerial de La Francofonia que se celebra de manera telemàtica sota el títol "Els reptes de la pandèmia Covid-19 per la Francophonie". Ubach ha expresat en la trobada virutal la necessitat que organismes internacionals com l'OIF vetllin per les necessitats de les poblacions més desfavorides i doni respostes concretes als desafiaments plantejats l'actual context de crisi.

A més, la ministra ha posat en relleu la vulnerabilitat de les dones i nenes a les quals la pandèmia ha conduït a situacions extremadament precàries. En aquest sentit, ha anunciat que Andorra s'adhereix al Fons "La Francophonie avec Elles", una iniciativa de la Secretaria General de l'OIF per promoure l'empoderament de les dones, amb una aportació voluntària de 40.000 euros. Ubach també ha indicat en la seva intervenció que les institucions han de vetllar perquè les conseqüències econòmiques i socials de la crisi no converteixin a les dones en les principals víctimes i que la igualtat de gènere segueixi sent una prioritat als països que comparteixen la llengua francesa.

Tal com ha expressat la ministra, enguany es compleix el cinquantè aniversari de La Francofonia i en aquest context, ha afirmat que Andorra reitera la importància que atorga a la cooperació multilateral francòfona, com a instrument per avançar cap a societats més justes i inclusives. Així dons, el principat s'adhereix a la "Resolució per viure junts la pandèmia COVID-19 i el món post-COVID".

 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts