x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Dotze treballadors de la presó i cinc reclusos positius

El brot de l'hospital es manté amb 11 contagiats de l'àrea de pal·liatius
El centre penitenciari de la Comella

El centre penitenciari de la Comella

El centre penitenciari de la Comella

Fernando Galindo
Actualitzada 23/11/2020 a les 19:05
El brot de coronavirus detectat a la presó de la Comella la setmana passada suma ja 17 positius, dos més dels que es van comunicar divendres. El ministre de Salut ha explicat que hi ha una desena d'agents penitenciaris contagiats de Covid 19, un administratiu i un empleat de manteniment i cinc reclusos. Quatre d'ells han quedat ingressats en el mòdul de menors que s'ha habilitat com espai per a malalts amb la infecció i l'altre estava en règim d'internament parcial. 

La incidència del brot de l'àrea de pal·liatius de l'hospital es manté amb 6 professionals i un estudiant positius i quatre pacients, dels 16 que hi havia a la unitat. Joan Martínez Benazet ha indicat que els malalts hospitalitzats "evolucionen bé i tenen afectació lleu".

La xifra d'ingressats per Covid torna a baixar per tercer dia consecutiu, ja que dos dels malalts han rebut l'alta en les últimes hores. El centre acumula 19 afectats amb una desena de contagiats en la planta per a coronavirus, tres menys que ahir per les dues recuperacions i perquè un dels malalts ha passat a cures intensives. El ministre ha precisat que a l'UCI "que és el que preocupa més" el nombre de pacients està estable, amb 9 afectats i set ventilats, com fa un mes "i molts romanen moltes setmanes ingressats ".

Martínez Benazet ha explicat que hi ha almenys tres pacients de l'UCI que estan en la fase d'extubació que és un període llarg perquè tenen alguna afectació als pulmons i perquè la força dels músculs respiratoris s'ha perdut en estar ventilats mecànicament més de quatre setmanes. Una situació que ha especificat deixa poques seqüeles a alguns malalts i en altres casos "són molt importants" i que es repeteix ara igual que va succeir en la primera onada de la pandèmia de coronavirus.   
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts