x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Set sanitaris i dos pacients positius per Covid a l'hospital

El total de casos augmenta en 76 persones i s'han donat 112 altes
Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19

Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19

Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19

SAAS
Actualitzada 21/11/2020 a les 01:00
L'hospital ha detectat un brot de contagis de Covid que afecta set professionals i dos pacients que estaven ingressats a la planta de medicina interna i que pertanyen a la unitat de pal·liatius, segons ha precisat el ministre de Salut. Els positius s'han detectat en un dels cribratges que es fan al centre i s'han diagnosticat un infermer, cinc auxiliars d'infermeria i un estudiant amb el SARS-CoV-2 i s'està a l'espera del resultat dels tests que s'han fet als altres 14 malalts que hi ha a la unitat de medicina interna. Joan Martínez Benazet ha destacat que la incidència es va descobrir quan una sanitària va mostrar algun símptoma coincidint amb el moment que s'havia de fer el cribratge, després es va avançar el següent que hi havia previst i en total se n'han fet tres en una setmana. I ha assegurat que els pacients amb la infecció tenen símptomes lleus i els professionals són asímptomàtics.

La repercussió del brot entre el personal hospitalari es concreta a més en l'aïllament de dues infermeres, dues auxiliars i un estudiant que no poden treballar tampoc en ser considerats contactes de risc, ha comentat el ministre, i ha indicat que "hi ha poca pressió" general a l'hospital no relacionada amb la Covid. L'aparició dels positius ha portat a restringir les visites a l'àrea afectada que només s'autoritzen per a pacients que estan en el procés final de la vida i "a mesures de protecció més extremades que mai", ha recalcat. 

El SAAS ha remarcat que les famílies dels pacients contagiats han estat immediatament informades de la situació que ha obligat a tancar la planta de medicina interna que resta aïllada per fer el seguiment dels afectats i ha assenyalat que l'origen del brot "es desconeix i pot ser multicausal, tant extern com intern". El titular de Salut ha incidit que els contagis no s'han produït "per actituds imprudents" dels professionals en cap cas i ha recordat que hi ha el fenòmen dels "grans contagiadors" com va succeir a El Cedre on es va estendre el virus malgrat la portadora de la infecció utilitzava doble mascareta, bata i guants.

La pandèmia deixa avui 76 nous positius i 6.142 casos des de l'inici amb una mitjana de 52,8 contagis en els últimes cinc dies i 827 malalts actius després de les 112 altes respecte ahir, fins a un total de 5.239 acumulades. Martínez Benazet ha recalcat que la incidència de la Covid continua a la baixa amb una taxa de reproducció de 0,87 i una taxa de positivitat de 8,37% dels tests que indiquen que "estem controlant poc a poc la pandèmia".

El centre hospitalari suma avui tres ingressos en l'àrea Covid entre els que hi ha els dos contagiats de la planta de medicina interna i el total de malalts per la infecció ascendeix a 21. La situació es manté a l'UCI com ahir amb 9 contagiats dels quals sis tenen suport de ventilació mecànica i els nous ingressats estan en habitacions de planta, que passa a una dotzena d'afectats.
Etiquetes
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts