x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Positiu d'una dona i tres homes ingressats a presó

El cribratge al centre es va fer després del contagi de quatre agents penitenciaris
L'exterior del centre penitenciari de la Comella.

Uns interns van alertar dels plans per fugir de la presó

L'exterior del centre penitenciari de la Comella.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/11/2020 a les 18:42
La presó de la Comella té quatre interns contagiats de coronavirus segons es va descobrir en el cribratge que es va fer ahir al centre després que s'haguessin detectat els positius de quatre agents penitenciaris. Els empresonats afectats per la Covid-19 són una dona del mòdul de condemnats i tres homes que estan a la part per a preventius pendents de judici i els quatre han quedat aïllats és un mòdul sense contacte amb la resta de reclusos.

Els responsables de la presó treballen amb la hipòtesi que el virus hagi pogut arribar a les instal·lacions per algun empleat extern perquè destaquen que les mesures de prevenció dels zeladors quan han d'entrar en contacte amb els interns són molt estrictes i és difícil que puguin haver portat ells la infecció. La direcció de la presó està mirant què va succeir en una reunió amb la participació d'agents del centre on es van aplegar una desena de persones ja qu aquestes trobades estan prohibides per les restriccions sanitàries de la pandèmia per a tota la població i es considera que ells haurien de tenir especial cura per la tasca que tenen. 

La participació en aquesta reunió seria motiu d'expedient perquè es destaca que els zeladors no van tenir una actuació correcta. Les fonts consultades remarquen però que aquesta trobada no seria el focus de contagi perquè només un dels deu agents, que s'haurien trobat en un domicili, va donar positiu. Un altre ha agafat el virus per la filla, un tercer per la dona i el quart per un contacte del cercle íntim.

El Govern ha anunciat que el ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, ha encarregat al director de la presó que obri una investigació per determinar l'origen del contagi. I ha informat que un pres que estava en semillibertat, sense contacte amb la resta d'interns, va donar positiu fa uns dies i que s'ha confinat a casa una treballadora externa i dos agents de la presó per ser contactes estrets dels zeladors positius. 
Etiquetes
  • #4 peis peis
    (19/11/20 22:52)

    a veure si em publiqueu aixo o no conve: diu un altre diari que s´han contagiat uns quants agents..que feien un soparet...mes o menys una desena de persones en un soparet (soparet que a nosaltres, els mindundis no es esta permes de fer). a veure gran diari d´andorra... val la pena investigar aixo?? o nomes donar noticies de persones non grata com la moreno per exemple.

    Respondre
  • #3 Indignant
    (19/11/20 20:17)

    Espero que no hagi estat cap d'aquest zeladors del famós sopar que hagi contagiat als interns, per què seria escandalós. 

    Respondre
  • #2 Ciutadà
    (19/11/20 20:12)

    Espero que és derivin responsabilitats igual que a la resta de ciutadans si inconpleixen les normes. 

    Respondre
  • #1 Vergonya
    (19/11/20 18:50)

    Una vergonya tot plegat!

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts