x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La Generalitat aixecarà el confinament el 21 de desembre

El govern català permetrà entrar i sortir del territori en la tercera fase del pla de flexibilització de restriccions
Actualitzada 19/11/2020 a les 15:20

La Generalitat de Catalunya aixecarà el confinament perimetral el 21 de desembre, segons ha explicat aquest migdia el vicepresident del govern català en funcions, Pere Aragonès. Aragonès ha assegurat que estan en contacte amb l'executiu andorrà i que es permetrà l'accés a territori des de la tercera fase, que si no hi ha canvis en la situació epidemiològica s'hauria d'aplicar abans de Nadal. Així doncs, el vicepresident en funcions ha explicat que els viatgers podran entrar i sortir de la comunitat autònoma sense causa justificada, tot i que en l'inici de la compareixença la consellera portaveu Meritxell Budó havia detallat que les restriccions perimetrals es mantindrien també en el quart tram, fins al 18 de gener.


El govern català finalment ha deixat clar que el confinament perimetral s'aixeca el 21 de desembre i que no es tornarà a aplicar a no ser que les dades sanitàries empitjorin. Budó ha explicat que durant la segona fase també es permetrà la mobilitat els caps de setmana, que fins ara està prohibida entre municipis si no es té una causa justificada, i que el toc de queda seguirà fins almenys el 18 de gener i les reunions socials estaran limitades. El màxim autoritzat és de 6 persones fins al 21 desembre i de 10 a partir d'aquella data. 

El govern català s’ha reunit aquest matí en el marc del Procicat per fixar aspectes concrets del pla de desescalada. La decisió de la Generalitat respon a la pressió que ha rebut des de diversos sectors, com les cases regionals de les diferents comunitats espanyoles presents a Catalunya que han demanat que tinguin en compte que es tracta d'uns dies de trobades i la gent vol passar el Nadal amb la família, tot i la situació de pandèmia per la Covid. El govern català s'ha mostrat sensible a la petició i per això ha decidit que no hi hagi limitacions de mobilitat. 

La supressió de les restriccions per desplaçar-se a Catalunya suposen l’eliminació temporal del tancament perimetral que impedeix entrar i sortir del territori veí sense motiu justificat des del 30 d'octubre. L'esborrany del pla de reobertura progressiva que es va fer públic dimarts establia quatre fases d'aixecament de les mesures aplicades per frenar els contagis de coronavirus i mantenia la prohibició de fer viatges per lleure fins al 18 de gener, fet que deixava a Andorra sense visitants catalans durant totes les festes de Nadal a més de pel pont de la Puríssima.

Etiquetes
Veure’n més
48
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts