x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Fàbrega demana al govern català que els andorrans s'incorporin com a ciutadans de la Seu

L’alcalde alturgellenc al·lega que hi ha molt bona comunicació quan hi ha positius i que hi ha famílies dividides per la frontera
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

Actualitzada 18/11/2020 a les 18:36
Lalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha demanat al govern català que el Procicat no afecti els desplaçaments cap a Andorra. Fàbrega exposava que s’han posat en contacte tant amb Salut com amb Interior per tal que els ciutadans d’Andorra “s’incloguin com a ciutadans de la Seu d’Urgell”. L’alcalde ha basat la petició amb dos arguments: el contacte que hi ha entre l'ajuntament i el ministeri de Salut cada vegada que es detecta un positiu en algun dels territoris que pugui afectar a l’altre, i el fet que hi ha moltes famílies dividides per la frontera. “El tema de la traçabilitat l’estem treballant des de la primera onada i no veiem que hi hagi cap risc sanitari”, apuntava.

“Vaig parlar amb els consellers directes i entenien la demanda, ho han rebut bé”, ha exposat Fàbrega. A més, ha destacat que “ara mateix el trànsit aeri no el tenim tancat i si un padrí de la Seu té un fill a Andorra i un a Nova York, el de Nova York pot venir a visitar-lo i el d’Andorra no”.

Més reclamacions a la Generalitat
De la seva banda, Compromís X La Seu també s'ha pronunciat en el mateix sentit i ha reclamat que s'assimili Andorra a la regió sanitària de l'Alt Pirineu. La formació assegura que "cal trobar una solució per no bloquejar Andorra, sobretot en èpoques nadalenques, i pugui rebre visitants per mantenir l'activitat econòmica i els llocs de treball". "Aquesta situació és totalment intolerable i cal portar a terme mesures per evitar el seu aïllament", han afegit des de Compromís. 


A més, han recordat que un sotrac econòmic a Andorra també repercutiria amb llocs de treball als habitants de la Seu, dels quals més de 1.300 treballen en diferents empreses del Principat i moltes famílies en depenen econòmicament. "No es pot donar l'esquena a un territori veí i amic al qual hem estat entrelligats històricament", han assenyalat.


 
Etiquetes
  • #17 Rosa
    (19/11/20 20:12)

    Que siguin iguaks aquets tiu somia truites

    Respondre
  • #16 Joan
    (18/11/20 22:48)

    #1, estic totalment d'acord amb tu, és té de ser humil, la vida dóna voltes com la terra, avui ets a dalt i demà sense saber el perquè ets a baix

    Respondre
  • #15 Jo
    (18/11/20 22:40)

    I quan arribi la propera onada indepe, tornareu a tallar la carretera? Ara que la teniu, no la voleu? Necessiteu als demés? Doncs si, com tothom, ens necessitem els uns als altres.

    Respondre
  • #14 el pitjor
    (18/11/20 22:37)

    TANCAR FRONTERES PER A TOT-HOM. TREBALLADORS O NO O TOTS BLANCS O TOTS NEGRES. SI UNS PUGEN ELS ALTRES QUE PUGUIN BAIXAR. SI HI HA TOC DE QUEDA QUE SIGUI EL CAP DE SETMANA I FORA COMEDIA.

    Respondre
  • #13 Maria
    (18/11/20 22:23)

    Tenim un problema gravíssim que és sanitari. Caldria que la gent comprengués el perquè de les restriccions.

    Respondre
  • #12 Kiko
    (18/11/20 22:05)

    Menys mal de l'ajut del sr. Fabrega, pq si hem d' esperar a l' ajuda del nostre coprincep episcopal ...

    Respondre
  • #11 Miquel
    (18/11/20 21:25)

    Les autoritats d'aquí i d'allà, també les de França i Espanya han de definir protocols més àgils per aquests casos; renoi ja ho vam viure fa uns mesos i ara tornem-hi. A més, les fronteres i els passaports en temes com aquest sobren. Cal gestionar millor els drets de la ciutadania, no complicant-los la vida.

    Respondre
  • #10 Doncs ja saps qué Fer!
    (18/11/20 21:08)

    Claro, claro.. va dir..
    Sí tan fantàstiques son les "prestacions" espanyoles noi, no sé que fas aquí! Sanitat "gratis"? VOLS dir que la paguen els que Treballen o cotitzen no??? Doncs ja saps noi! Corre que el paraíso t'espera!!!!

    Respondre
  • #9 ciutadana 1
    (18/11/20 21:03)

    Claro, claro.. va dir..
    Lo normal en aquesta situació es que s'arribi a aquest acord, sense que hi hagin altres interessos , de fet tots , uns i altres , som co-depenents en la realitat!Menys bilis i mes sentit comú per part de tots sup!!!

    Respondre
  • #8 ciutadana1
    (18/11/20 21:00)

    Govern DA va dir..
    Disculpi, `pero suposo quie el Sr. Fabrega i el govern han parlat. De fet , es obvi que els comerços dels dos llocs es necessiten mutuament, que pels transfronterers es vital, i que en la primera onada, gracies a la uci d'Andorra es va salvar una vida de La seu. Deixeu de dir tonterties i de parlar de manera confrontada. Penseu amb sentit comú . I els veins , quan van maldades, per la causa que sigui, lo normal es que ens fem costat els uns als altres.(per unes coses serán uns i per altres els altres). mes agrair el que es fa i menys dir tonteries i enfrontar.

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts