Natura

Multats varis motoristes andorrans al parc natural de l'Alt Pirineu

L’accés motoritzat als camins de la zona està prohibit des del novembre fins a final de maig

Multats varis motoristes andorrans al parc natural de l'Alt PirineuPARC NATURAL ALT PIRINEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van sancionar el cap de setmana passat un grup d’andorrans per circular amb motocicletes i quads pel parc natural de l’Alt Pirineu. L’actuació policial s’emmarca en l’operatiu per vetllar pel compliment de la prohibició d’accedir a l’entorn natural amb vehicles motoritzats, que es va començar a aplicar l’1 de novembre per decisió de la Generalitat de Catalunya. Segons va informar TV3, la majoria dels infractors que van ser enxampats per la policia eren de nacionalitat andorrana i desconeixien aquesta legislació.

Aquesta restricció de circulació està vigent fins al 31 de maig a la vall de Santa Magdalena amb l’objectiu de garantir la seguretat dels conductors en èpoques de pluges i neu, així com també per contribuir a la preservació del medi ambient. Cal recordar que les altes velocitats dels motoristes malmeten els camins i el seu nivell acústic és contrari amb la pau de la fauna que habita al parc natural. A més, durant els set mesos que està vigent la prohibició coincideix a nivell temporal amb l’època de reproducció de molts animals, motiu pel qual l’accés d’aquest tipus de vehicles pot representar una amenaça per al desenvolupament d’aquestes espècies.

En aquest sentit, els veïns tenen distintius per ser reconeguts i poder desplaçar-se per l’àrea i estan posant barreres amb claus per evitar que els turistes que hi van amb les motocicletes i els quads hi accedeixin. De fet, aquesta activitat era una tendència a l’alça d’alguns turistes del nord d’Europa que estaven atrets per la manca de legislació a la zona, que sí que existeix als seus països d’origen.

tracking