L'IPC va augmentar un 0,1% a l'octubre

La variació anual es va mantenir respecte al setembre

L'IPC va augmentar un 0,1% a l'octubre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La variació mensual de l'Index de Preus de Consum (IPC) a l'octubre es va situar en un +0,1%, mentre que la variacióanual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2017 corresponent va ser de 0,0%, mantenint-se igual que el setembre. Així ho ha especificat el departament d'Estadística, que ja va anunciar aquesta variació en una nota de l'IPC avançat a principis d'aquest mes. Els grups de vestit i calçats, i mobles estris domèstics i serveis per a la llar van tenir una influència positiva en la variació anual de l'IPC a l'octubre, mentre que l'ensenyament, el transport i les begudes alcoholiques i el tabac van provocar l'efecte contrari.

D'altra banda, la inflació subjacent, en la qual no es té en consideració els productes energètics i els frescos, es va situar en +0,7%, set dècimes superior a l'IPC registrat al mateix mes.

Comparació amb els països veïns

La variació anual de l'IPC de l'octubre a Andorra és clavada a la de França, que també va ser del 0,0%, mentre que la d'Espanya es va situar en un -0,8%. Pel que fa a la Unió Europa, l'evolució dels preus de l'IPC harmonitzat es va situar en un -0,3% a l'octubre, la mateixa dada que al setembre.

tracking