França reforça els controls fronterers

Un control de la gendarmeria a Ospitalet se salda amb tres detinguts i cinc conductors multats

França reforça els controls fronterers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

França va desenvolupar durant aquest cap de setmana un increment dels controls fronterers per prevenir-se dels recents atacs terroristes que han sacsejat el país gal. En aquest sentit, més de 200 policies, gendarmes i militars es van incorporar a les dotacions que controlen els accessos tant a Andorra com a Catalunya, des de Puigcerdà fins a Portbou. En total, prop de 400 efectius diaris que controlen el trànsit de persones per terra, tren i aire -amb l'ajuda de drons- en un context internacional de mobilitat ja de per si restringida.

Fruit de la intensificació dels controls policials, la gendarmeria va interposar dissabte a l’Ospitalet cinc multes (de 135 euros) a persones que no tenien la justificació de viatge i va detenir-ne tres més que si la duien però que havien carregat als seus vehicles més tabac del permès legalment a Andorra. De fet, fins a la localitat fronterera amb el Principat es va desplaçar també la prefecta de l’Arieja, Chantal Mauchet, que va recordar que l’autor del recent atemptat de Niça havia arribat a Europa de manera il·legal, segons va recollir el diari La Depeche.

Per la seva banda, el prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf, va visitar dissabte els punts fronterers del Coll de Belitres, a Cervera de la Marenda, i del Pertús, i va assegurar que l'objectiu és controlar la immigració il·legal i limitar també els riscos associats a la “criminalitat”. A més, Stoskopf va assegurar que tant a Cervera de la Marenda com al Pertús el trànsit de persones és molt important i hi ha una pressió migratòria molt gran. Amb aquests controls, va afegir, “també limitem el risc lligat a la criminalitat, el tràfic d'estupefaents i el contraban de tabac, i també permet detectar persones que estiguin en cerca”.

I és que el president francès i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, va anunciar a principis d’aquest mes que França reforçaria els controls fronterers en la lluita contra el terrorisme, el tràfic de drogues i la immigració irregular i també que demanaria “reformar en profunditat l’espai Schengen”. En aquesta línia, França també va decidir tancar alguns dels passos de muntanya i no es va descartar que es puguin mantenir clausurats de manera permanent.

França reforça els controls fronterers

tracking