x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Benazet assegura que "seria un error" obligar a vacunar-se

El ministre de Salut és partidari de donar el màxim d'informació per assolir la major adhesió de la població, que ha de poder decidir si se la vol posar
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.

SFGA/JAViladot
Actualitzada 16/11/2020 a les 23:07
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és contrari a què la vacuna sigui obligatòria. Així ho ha explicat en la compareixença d'actualització de les dades sanitàries d'aquesta tarda, en la qual ha assenyalat que la població "ha de poder decidir" si se la vol posar o no. "Seria un error que fos obligatòria", ha assegurat el ministre, que ha explicat que "hem de lluitar per convèncer a la gent de la bondat de la vacuna".

Martínez Benazet ha acceptat que hi hagi persones que puguin ser reticents, però ha indicat que donar el màxim d'informació possible a la població és "la manera d'aconseguir la màxima adhesió a la vacuna". "Haurem de ser transparents", ha afegit el titular de Salut. Tot i que és conscient que no es podrà vacunar a tothom, el ministre ha destacat que hi ha estudis que assenyalen que amb un 60% de la població immunitzada la progressió del virus es dificulta molt.

Contactes amb els laboratoris
El titular de Salut també ha celebrat l'anunci de Moderna d'avui sobre l'efectivitat del 94,5% de la seva vacuna. "És una excel·lent notícia", ha destacat Benazet, que ha precisat que "això albira" que les primeres vacunacions, destinades a la gent més vulnerable i als profesisonals de la salut, es puguin realitzar durant el primer trimestre del 2021. "Tot això ens està dient que el proper hivern serà més normal, o normal del tot", ha afegit. Amb tot, s'ha mostrat prudent ja que tant aquests resultats com els de Pfizer són en base a una mostra petita. 


En aquest sentit, el ministre ha recordat que es podrà disposar de les vacunes a través de França i Espanya, que "ens estan facilitant molt les coses", i també hi ha la via del projecte Covax. L'executiu ha engegat també la via del contacte directe amb els laboratoris que les desenvolupen. Així doncs, s'ha contactat amb Pfizer, que la setmana passada va anunciar que la seva vacuna tenia un 90% d'efectivitat, així com amb Sanofi. A més, el ministre ha ordenat avui engegar els contactes amb Moderna. 
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts