Afers socials

Ubach lamenta la insuficiència de les mesures per a l'habitatge

Reclama que hi hagi una política real de regulació de preu per als pisos

Ubach lamenta la insuficiència de les mesures per a l'habitatgeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les polítiques per accedir a un habitatge a preu accessible que va presentar el Govern aquesta setmana són del tot insuficients per al secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que va lamentar que l’executiu deixés passar una nova oportunitat d’afrontar el problema de l’accés a un lloc per viure digne a un preu assequible. “Aquestes mesures per tal de construir habitatge que s’han presentat són del tot insuficients. Ni el Govern ni els comuns tenen diners per poder edificar, i tampoc tinc clar que siguin ells els que hagin de construir”, va afirmar Ubach, que va afegir que “nosaltres ja fa temps que vam presentar-los una proposta per fer habitatge protegit a un preu raonable. Però Govern sempre ens contesta amb habitatge social i no té res a veure”.

Sobre les possibilitats que el fons publicoprivat d’habitatge pugui incidir directament en el problema actual, Ubach ho va posar en dubte i va dir que, “encara que es posin a construir ara, quan estaran a punt aquests pisos? Aquest és un problema que s’ha de començar a resoldre ara, no pas d’aquí dos o tres anys”. No només això, sinó que el secretari general de l’USdA va anar més enllà i va afirmar que “quant pensen invertir? 10 milions? Quants habitatges es poden fer amb aquests diners? El problema no es resol d’aquesta manera”. Sobre l’origen dels diners, Ubach va apuntar que, “fa uns mesos, ens deien que el Fons de Reserva estava arruïnat, que s’acabaria en pocs anys... i ara ens diuen que hi volen destinar una part construir pisos. No fotem!”.

En relació amb les solucions que es podrien aplicar de manera immediata, des de l’USdA van recordar que “es podria realitzar una sèrie de bonificacions a les constructores i que dels pisos que han de sortir al mercat n’haurien de destinar una part a habitatge protegit a preu raonable, i amb la resta, si volen, que especulin” i van posar un exemple “si en els propers temps posem pel cas que han de sortir a la venda uns 3.000 pisos a tot el país entre les diferents promocions, només que un 10% es destinés a habitatge protegit a preu assequible, solucionaríem bona part del problema”. Finalment Ubach va afirmar que “els preus estan pels núvols, i una persona que tingui un salari mínim no es pot ni plantejar adquirir un pis”.

tracking