Pandèmia mundial

Salut notifica 62 casos més i l'últim pacient ingressat a El Cedre rep l'alta mèdica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Salut va notificar ahir 62 casos més per Covid-19, una dada que eleva la xifra total de contagiats pel virus fins a 5.787. Així mateix, la xifra de casos actius es va situar en 966, nou menys que divendres passat. En aquest sentit, en les darreres 48 hores va haver-hi un total de 71 infectats que van negativitzar el virus, fet que situa les recuperacions en 4.746 des de l’esclat de la pandèmia.

D’altra banda, com a aspecte positiu, la zona de geriatria habilitada a la cinquena planta d’El Cedre per a padrins amb Covid-19 va quedar buida. Tots els residents que s'havien contagiat de coronavirus han superat la malaltia després de l'alta registrada en les últimes hores, segons va informar el SAAS a les xarxes socials. El segon brot al centre sociosanitari de Santa Coloma es va detectar el 15 d'octubre amb el positiu de dues padrines i dues professionals de la residència. Cal recordar que el virus va acabar afectant més de trenta residents i cinc sanitaris.

Pel que fa a la pressió sanitària a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, aquesta va augmentar lleugerament amb un nou ingrés que eleva a 18 el total de malalts amb SARS-CoV-2. Els afectats es distribueixen en habitacions de planta, on hi ha 9 ingressats, un més que divendres, i a l'UCI, que continua amb 9 pacients, dels quals set requereixen l’assistència de ventilació mecànica.

Paral·lelament, respecte al nombre de TMA efectuades durant la darrera setmana a l’stoplab de Prat de la Creu, la Creu Roja va practicar un total 2.135 proves, una tendència a la baixa en comparació amb anteriors setmanes. Quant a l’stoplab mòbil que es va ubicar a Santa Coloma, aquest va realitzar un total de 201 TMA en el període comprès entre el 8 i el 13 de novembre. D’aquesta manera, la xifra total de TMA durant la darrera setmana va ser de 2.322, la quantitat més baixa des de principis de setembre.

tracking