Ensenyament

L'escola d'Encamp recupera el menjador

El centre reobrirà la cantina a final de mes i el pati i els espais afectats ho faran quan acabi l’obra del mur, a final d’any

L'escola d'Encamp recupera el menjadorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de reforç al mur perimetral de l’escola de segona ensenyança d’Encamp que van començar a l’inici de curs es preveu que estiguin finalitzades a final d’any, com a màxim el gener del 2021. En el cas del menjador, un dels espais afectats pels treballs, la seva reobertura es podrà avançar a final d’aquest mes.

El passat mes de setembre es va detectar que la tensió d’alguns ancoratges havien augmentat per sobre dels valors de seguretat establerts. D’aquesta manera, el menjador del centre i el pati de la planta baixa i algunes aules adjacents es troben inhabilitades des de llavors. Això va suposar que s’optés per la redistribució dels alumnes en espais del centre escolar que estaven previstos per a altres activitats. El servei de cantina l’ofereixen hotels de la zona.

L’objectiu de la intervenció que s’està duent a terme és reforçar la seguretat de la infraestructura amb la construcció d’una nova filera d’ancoratges i bigues metàl·liques que s’adossaran sobre el parament del mur. En aquest també es preveu instal·lar un sistema per drenar l’aigua que pugui acumular-se rere la paret.

Cal recordar que es fan revisions i inspeccions periòdiques anuals. En la darrera, s’havia constat un increment elevat de la tensió dels ancoratges, que els tècnics han atribuït a un moment del terreny. Per això, es va considerar oportú mesurar diàriament la instal·lació per comprovar si hi havia moviments que indiquessin un augment de la inestabilitat del mur.

La inspecció anual va agafar per sorpresa els tècnics, ja que en la revisió de l’estiu del 2019, s’havia considerat que els valors de tensió dels ancoratges es trobaven dins de les xifres de seguretat establertes.

Tot plegat, uns treballs en què també s’ha de sumar l’any escolar atípic en què es troba el conjunt dels centres educatius del país arran de la pandèmia de la Covid-19. L’escola encampadana, de fet, ha estat una de les que més ha tingut afectacions des de l’inici de curs, que fins i tot va suposar que el 7 d’octubre s’optés pel tancament total del centre durant tres setmanes llargues després que moltes de les classes de l’escola s’haguessin de confinar per la multitud de casos positius que hi havia. El centre, encara amb les obres, va reprendre les classes el passat 2 de novembre.

tracking