Meteorologia

Un canvi de temps portarà neu i afavorirà les estacions

Hi haurà una baixada de temperatures i precipitacions en forma de neu al nord del país

Un canvi de temps portarà neu i afavorirà les estacionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí respiren una mica més tranquil·les. O almenys això es pot desprendre de la previsió que es fa des del Servei Nacional de Meteorologia, que augura que a partir de divendres vinent la situació de bonança i estabilitat en la qual està instal·lat el temps del Principat es trencarà. Així ho va indicar Guillem Martín, meteoròleg del servei nacional, que va explicar que “a partir de divendres 20 tot sembla indicar que hi pot haver una sèrie de fronts, provinents del nord, que provoquin certa inestabilitat, precipitacions i l’arribada de vent”. Es tracta d’una situació que també es pot visualitzar en les previsions realitzades pel servei de meteorologia francès, France Meteo.

Així doncs, en poc menys d’una setmana, i de manera molt especial a la façana nord del país, podrien arribar diversos fronts, d’intensitats variables, que deixarien nevades d’entrada a partir dels 1.800 metres. No obstant això, Martín va indicar que “encara és molt aviat per poder saber les quantitats i gruixos que poden arribar a deixar”, però va afegir que “el que podem veure clarament és el canvi de tendència que es produirà a partir de divendres de la setmana vinent”. A més a més, cal destacar que aquests fronts també provocaran una caiguda de les temperatures de diversos graus, tot i que “encara és aviat per precisar amb certesa de quant serà la baixada”, però aquesta impactaria també, de manera més especial, a la cara nord del país, atès l’origen de les pertorbacions septentrionals que s’espera que comencin a arribar.

Pel que fa a la seva intensitat, el meteoròleg va indicar que, segons el que es podia aventurar avui, aquesta havia de ser “moderada”, però que encara era molt prematur poder abordar aquesta qüestió així com la durada de les precipitacions.

No obstant això, l’arribada d’aquests fronts septentrionals, combinats amb la baixada de temperatures que s’espera, són bones notícies per a les estacions d’esquí del Principat, que van mostrar la voluntat d’obrir les portes a partir del 4 de desembre. De confirmar-se els auguris realitzats pel Servei Nacional de Meteorologia, les innivacions artificials podrien començar a treballar i fabricar neu, per tal que l’arrencada de la temporada es pogués realitzar en les millors condicions possibles per a uns esquiadors amb fam.

tracking