x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Treballs per entendre el canvi climàtic

Actualitzada 14/11/2020 a les 06:48
Millorar el coneixement sobre el canvi climàtic i els seus impactes o bé fomentar la innovació mitjançant accions concretes. Aquests són alguns dels objectius que es treballen des de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) dins el projecte Adapyr, que es desenvolupa sota la coordinació de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic i que inclou tots els territoris del Pirineu. La intenció és que s’homogeneïtzi a totes les institucions la informació i que es cooperi entre si per conèixer els canvis que hi ha al medi.

Tot i que el projecte no finalitzarà fins al 2022, hi ha diversos grups de treball en territori francès, espanyol i andorrà que tenen com a objectiu final entendre el canvi climàtic i conscienciar la ciutadania general a través d’iniciatives pedagògiques, com Phénoclim, que se centra en la ciència ciutadana.

En un webinari celebrat dijous passat, es parlava d’un increment d’1,1 graus de les temperatures. En el cas d’Andorra, segons l’IEA, sembla que aquest increment es concentra bàsicament. Això sí, es treballa amb la variable que si això es perllonga al llarg dels anys i, per exemple, disminueixen les precipitacions, les pastures podrien deixar de ser tan bones, ja que és una època de bona temperatura i pluja.

Hi ha investigacions i estratègies de cada regió, com la Llei de transició energètica en el cas d’Andorra, però es vol intentar aconseguir la mateixa fórmula unificada per poder tenir més força. El Govern hi ha invertit prop de 44.000 euros per poder avançar en aquesta matèria.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts