Salut

Detectats 109 positius per Covid i 90 recuperacions

Detectats 109 positius per Covid i 90 recuperacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va informar ahir en roda de premsa de 109 casos positius en les darreres 24 hores. El nombre total de casos des de l’inici de la pandèmia, doncs, s’eleva a 5.725, dels quals en aquests moments hi ha 975 persones que es troben amb el virus actiu, 19 més que el dia anterior.

El ministre portaveu, Eric Jover, va explicar que noranta pacients van rebre l’alta en les últimes hores i que la xifra de recuperats registrada des del març puja a 4.675, mentre que el nombre de víctimes es manté en 75.

Jover va comentar que la taxa de reproducció es manté entre 0,9 i 1, més concretament en 0,96. La xifra estabilitza la pandèmia, però no permet baixar la incidència “ni disminuir els casos actius de forma significativa”, va indicar el ministre.

Pel que fa a la situació al centre sociosanitari El Cedre, ahir van rebre l’alta dos usuaris. D’aquesta manera, a hores d’ara només hi ha una persona que es troba a la planta habilitada per a la Covid.

Quant a la pressió a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, es mantenen 17 pacients. D’aquests, hi va haver un nou trasllat de planta a la unitat de cures intensives (UCI). Així doncs, ara mateix hi ha vuit ingressats a planta i nou a cures intensives, dels quals set estan amb ventilació mecà­nica.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema escolar, les aules sota vigilància activa augmenten en sis. Així, en aquests moments la xifra arriba a 55 aules.

tracking