Pandèmia mundial

Cavalcades reduïdes a la capital i a Escaldes

Cada corporació prepara la seva celebració i es preveu una única carrossa amb els Reis i un recorregut més llarg

Cavalcades reduïdes a la capital i a EscaldesC. ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany no tindran la mateixa Cavalcada de Reis. La situació sanitària ha dut les dues corporacions a prendre la decisió de no fer el trajecte conjuntament per poder mantenir les mesures de seguretat establertes pel ministeri de Salut. A més, es preveu que en els recorreguts hi hagi una única carrossa amb els tres Reis i itineraris més llargs per evitar possibles aglomeracions.

La Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany, que s’encarrega de la celebració, juntament amb l’equip de Rosa Gili i un tècnic del comú de la capital, es van reunir ahir al matí per tractar el tema i arribar a la conclusió de fer cavalcades separades.

Malgrat que encara hi ha moltes qüestions organitzatives per acabar de definir, la idea és deixar enrere la Cavalcada a la qual s’està acostumat i que només hi hagi la presència dels tres Reis. A més, en el cas d’Escaldes està sobre la taula que no hi hagi una convocatòria oficial de l’hora en què es passarà per cada carrer per evitar acumulacions. Pel que fa a l’entrega de cartes, s’està treballant per trobar espais amplis i que els infants puguin dipositar-les sense que estiguin en contacte amb els Reis i els patges.

Per a tot plegat, però, és necessari l’aval del ministeri de Salut perquè accepti la proposta si considera que se segueixen els protocols correctament. Ara bé, la incertesa de com pugui evolucionar la pandèmia deixa preocupació als organitzadors sobre com acabarà sent el dia. Es preveu que la setmana vinent els escaldencs presentin el seu projecte al ministeri.

Per altra banda, també ahir al matí es van reunir telemàticament tots els tècnics de Cultura comunals amb membres del ministeri per tractar la qüestió. A hores d’ara, tot i que de manera embrionària i sense tenir res clar, el conjunt de les corporacions es van postular interessades a seguir endavant amb la celebració de l’arribada dels Reis. De fet, s’ha de tenir en compte que en algunes parròquies, com la Massana, normalment no es fan cavalcades com al centre del país. Tot i això, cap no s’ha volgut posicionar al respecte i asseguren que es continuen estudiant diverses opcions per tirar endavant.

També en la trobada entre Unió Proturisme i el comú escaldenc es va prendre la decisió de cancel·lar el Pessebre Vivent d’enguany, tenint en compte que suposa la interacció continuadament entre persones.

tracking