Reportatge

Arrenca la nòria per al gaudi dels més petits

L'estrena de la nòria va anar acompanyada de les cares de sorpresa i alegria dels infants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nòria, la roda de fira o la sínia, depèn de qui en parli, va començar a girar ahir, a les sis de la tarda, després de tota la polseguera que ha aixecat des que el comú de la capital en va anunciar la instal·lació. I ho va fer amb cares de sorpresa, alegria i sobretot de molta il·lusió dels més petits, que esperaven que fos l’hora en punt per tal de ser els primers a poder pujar a la cabina. Amb unes veus entretallades per l’emoció, els més menuts repetien “pugem?” als seus pares mentre passaven per davant i observaven el festival de llums que ofereix el giny de fira.

Aquest és el cas de la Meritxell, que anava acompanyada d’una amiga i dels fills d’ambdues, que va comentar que “ens fa una mica d’alegria veure aquestes llums. Només et cal veure la cara dels nens que fan cua”. Però no només entre els infants es dibuixaven aquests somriures, sinó també entre els més grans. I és que durant les primeres voltes, la cabina número dos de la sínia va estar ocupada per quatre padrins, o sèniors, com ens agrada anomenar-los avui en dia, que saludaven igual que si d’un viatge de la comitiva reial es tractés.

Així fins a una quarantena de persones es van trobar durant els primers minuts de funcionament de la roda de fira; entre les que es trobaven ja dins de les cabines i les que feien cua per poder-hi pujar. A més a més, la proporció era molt singular i per cada persona adulta que hi havia es podien comptar tres nens d’entre quatre i set anys. Un cop plena, la nòria feia viatges que duraven aproximadament uns deu minuts. Mentrestant, més infants s’hi aplegaven, esperant que el viatge inaugural acabés, per tal de ser els següents a poder pujar i veure Andorra la Vella il·luminada des de l’altura del giny.

Les mesures de seguretat també hi estaven plenament presents. I és que a cada unitat familiar que baixava d’una cabina un dels operaris, amb paper i polvoritzador a la mà, desinfectava tot l’interior. “Hem seguit totes les pautes i el protocol que ha establert el ministeri de Salut”, va explicar Gerard Pifarré, director de Gatzara Espectacles, que és l’empresa que ha portat la nòria. A més a més, Pifarré va afegir que “l’hem dotat d’un sistema de catàlisi, que és un sistema que el que fa és destruir tots els virus que hi pugui haver dins les cabines. Hem fet ja una aplicació que té garantia d’un any. No hi ha cap risc”.

A més a més, el responsable de l’arribada de la sínia va destacar que “la durada l’anirem ajustant per tal que no es produeixin acumulacions”. Pel que fa a l’accés, durant el novembre s’hi podrà accedir directament des de la taquilla que hi ha al costat, mentre que quan hi torni a haver turisme en funcionament s’establirà una pàgina web on fer reserva. Finalment, els horaris amb els quals començarà a rodar seran de sis de la tarda a deu de la nit entre setmana i els caps de setmana d’onze del matí a onze de la nit, però Pifarré va comentar que “la voluntat és poder obrir més hores més endavant, per evitar que hi pugui haver acumulacions”.

Arrenca la nòria per al gaudi dels més petits

tracking