Successos

Protesta contra la taxa de gossos

La concentració s’havia desconvocat però propietaris indignats hi van acudir igualment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de persones i uns vint-i-cinc gossos es van reunir ahir al vespre davant de l’edifici del comú de la capital per protestar per la nova taxa de tinença de gossos que s’implantarà a partir de l’1 de gener del 2021. Tot i que els organitzadors van desconvocar la trobada per no aconseguir el permís necessari, alguns propietaris d’animals van concentrar-se igualment per exposar el seu malestar.

Sota el lema escrit en una pan

carta Si no t’agraden els gossets a nosaltres no ens agrades tu, van reclamar que s’anul·li la decisió d’imposar un impost anual de 25 euros per a tots aquells qui comptin amb un ca. Alguns d’ells van explicar al Diari que s’ha de tenir en compte que mantenir un animal suposa un cost econòmic elevat entre l’alimentació, portar-los al veterinari, vacunar-los, etcètera. A més, el conjunt d’assistents al·legaven que “és injust que haguem de pagar justos per pecadors. Entenem que se sancioni els incívics però no els que ho estem fent bé”. També, un altre dels clams era que es considerés que la taxa pot suposar un possible increment de l’abandonament o la no adopció a les gosseres.

Els indignats, que van ser presents durant uns vint minuts, es van concentrar al llarg de la plaça mantenint sempre la distància de seguretat i fent ús de la mascareta. A més, tret de la pancarta, en cap moment es van poder escoltar frases reivindicatives.

La concentració es va originar a través d’un grup de WhatsApp amb més de 200 membres, tot i que en el moment en què es va exposar que no hi havia el permís per dur-la a terme es van originar petites confrontacions entre els propietaris: alguns a favor de trobar-se i altres que no.

Per altra banda, cal recordar que dimecres els comuns implicats (Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, la Massana i Ordino) van aprovar que l’impost no es cobrarà fins al darrer trimestre de l’any vinent i que aquest no l’hauran de satisfer els propietaris de gossos pigall, els dels animals de les unitats especials i als nuclis zoològics, ni tampoc no es cobrarà al primer gos de les persones majors de 65 anys.

Protesta contra la taxa de gossos

Protesta contra la taxa de gossos

tracking