pandèmia mundial

Salut detecta 109 positius i només un padrí afectat a El Cedre

L'UCI de l'hospital suma un pacient més i n'acumula 9, amb set intubats

Transport d'usuaris ahir a El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha registrat en les darreres 24 hores 109 positius més per coronavirus, segons ha fet saber aquesta tarda el ministre portaveu, Eric Jover. Aquestes deteccions eleven a 5.725 els casos per Covid al país des de l'inici de la pandèmia, dels quals actualment 975 estan malalts, 19 més que ahir. Noranta pacients han rebut l'alta en les últimes hores i la xifra de recuperats registrada des del març puja a 4.675 mentre que el nombre de víctimes es manté en 75 defuncions.

Dos usuaris d'El Cedre amb Covid han rebut l'alta en les últimes hores i, tal i com ha informat el SAAS, només resta un padri contagiat al centre sociosanitari, on es va produir un brot important el mes passat. De la seva banda, l'hospital Nostra Senyora de Mertixell es manté amb el mateix nombre d'ingressats que ahir, amb un total de 17 pacients amb coronavirus, tot i que hi ha hagut un trasllat de planta a l'UCI. Així doncs, hi ha vuit ingressats a planta, i nou a cures intensvies, dels quals set estan amb ventilació mecànica.

El ministre portaveu ha detallat que la taxa de reproducció de la malaltia es troba actualment per sota d'1, concretament a 0,96, i que el percentatge de positivitat detectat en les proves TMA és del 8,6%, un punt menys respecte a la setmana passada. Pel que fa a les escoles, Jover ha detallat que hi ha 55 aules que pateixen algun tipus d'aïllament, sis més que ahir. El cap de Govern, qui també ha estat present a la roda de premsa, ha destacat que la incidència de la malaltia segueix sent alta, però que hi ha una petita millora, i ha recordat a la ciutadania la importància de seguir amb les mesures de prevenció per evitar els contagis de Covid-19, com són l'ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic o rentat freqüent de mans amb sabó i respectar la distància de seguretat d’1,5 metres.

tracking