Un imputat del 'cas kitchen' intenta esquitxar el Govern d'Andorra

L'exsecretari espanyol d'Interior, Francisco Martínez, afirma que la intervenció de BPA sembla ser una decisió política i injustificada

Francisco Martínez amb l'exministre espanyol Jorge Fernández Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'exsecretari d'Estat d'Interior espanyol, Francisco Martínez, imputat en el cas Kitchen obert per les actuacions de dirigents del PP afirma en una carta de contesta a una altra dels germans Cierco que la intervenció de BPA sembla que correspon a una decisió política i injustificada, segons publica El Mundo. La informació del diari espanyol explica que la carta de Martínez és la resposta a una dels expropietaris de l'entitat andorrana on li demanen informació sobre el que va succeir amb BPA i amb Banco Madrid.

Francisco Martínez assenyala en l'escrit als germans Cierco que després de revisar la documentació sobre la intervenció del banc conclou que "de vegades els poders públics causen greu perjudicis amb actuacions que es demostren injustificades, desproporcionades o senzillament injustes com sembla ser el seu cas", recull el rotatiu. I afegeix que la intervenció seria el resultat a la pressió de les autoritats dels Estats Units de prevenció i finançament del terrorisme i que tota la responsabilitat seria de les autoritats andorranes que van decidir fer la intervenció. La informació indica que l'exsecretari d'Estat d'Interior mostra sorpresa perquè hi hagi una querella contra Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz per responsabilitat en aquests fets.

El Mundo assegura que Francisco Martínez apunta a Toni Martí, Jordi Cinca, Gilbert Saboya, Carles Fiñana i Alfons Alberca com a responsables de la intervenció per les decisions que van prendre el març del 2015.

tracking