Parròquies

Saetde tornarà a ser el gestor dels pisos per a temporers del Pas de la Casa

La societat pagarà 46.800 euros per la concessió durant sis mesos de l’edifici de la Solana

Els empresaris del Pas demanen a Saetde activitats i un forfet d'estiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saetde torna a ser l’encarregat de gestionar l’edifici situat a la zona de la Solana del Pas de la Casa que es destina a temporers que van a treballar a la zona durant la temporada d’hivern. En el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) es va fer públic ahir que la societat pagarà 46.800 euros per la concessió administrativa amb una durada de sis mesos.

També al BOPA es va anunciar el concurs públic per a l’adjudicació del servei de transport de passatgers durant l’hivern. Una temporada que es veurà marcada per la pandèmia de la Covid-19 i de la qual la corporació va aprovar ahir, en sessió de comú telemàtica, l’augment d’un 10 per cent pel que fa a la bonificació de la taxa d’higiene i impost de radiació per als 1.300 comerços i empreses de la parròquia.

Fins ara, es comptava amb el 20%, que suposava una injecció econòmica de 450.000 euros. Ara, amb aquest augment, l’import arriba a prop dels 600.000 euros. Amb aquesta mesura, la cònsol major, Laura Mas, va informar que hi ha hagut unes 250 sol·licituds i que el període per demanar la bonificació, que finalitzava el 30 de novembre, s’allarga fins al 15 de desembre.

Per part de l’oposició, el conseller David Rios, del PS+ independents, va demanar més ajudes i més esforços a la majoria. Rios va reclamar una modificació del reglament d’ajudes socials perquè hi hagi més “ajudes directes a nivell econòmic, no tant per als empresaris, sinó per a la gent de la parròquia”. Per la seva banda, l’altra consellera de l’oposició, Esther Vidal, d’Agrupament Encampadà, va dir que les mesures aprovades de la majoria són encertades i va matisar que el comú ha d’ajudar tota la població que ho necessiti fins on pugui.

SESSIÓ

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va ser present a l’inici de la sessió de comú, en què va lloar la tasca que està fent l’equip comunal a l’hora de gestionar la pandèmia.

La corporació destinarà prop de 60.000 euros en un pla de formació de treballa­dors que durarà tres anys, és a dir, durant el mandat de Laura Mas.

El nou director de Finances serà Marc Juan Garcia. Després d’un procés de selecció el comú l’ha escollit a ell i rebrà un salari brut de 52.000 euros.

tracking