detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu impulsarà dos tallers de prevenció de drogodependències adreçats als alumnes dels tres sistemes educatius del país. Els tallers tenen com a objectiu millorar la informació en relació amb l’alcohol i altres drogues i augmentar la percepció del risc associat al consum; reforçar l’abstinència, els hàbits saludables i l’acceptació del no consum, i oferir alternatives al consum. També recerquen promoure la reflexió crítica sobre el consum de drogues i a l’entorn de les habilitats personals i socials adreçades a saber reconèixer la pressió de grup i social per consumir i fer-hi front, i al procés de presa de decisions. L’objectiu final és reduir el consum d’alcohol i altres drogues i els riscos associats.

El primer taller està adreçat als alumnes de segon de segon cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà i el nivell equivalent en la resta de sistemes educatius. Aquest primer taller s’orientarà a sensibilitzar i informar sobre els aspectes relacionats amb determinades conductes de risc com són el consum de drogues o la conducció de vehicles sota els efectes de les drogues, així com incidir en el treball d’habilitats personals i socials adreçades a saber identificar la pressió de grup i social i al procés de la presa de decisions.

El segon taller està adreçat als alumnes del primer any de batxillerat i formació professional del sistema educatiu andorrà i nivell equivalent en la resta de sistemes educatius. En aquest taller, s’incidirà a fomentar la reflexió a l’entorn del consum d’alcohol i altres drogues i dels riscos associats a aquests consums en espais de festa i d’oci nocturn, i s’orientarà al treball amb joves que han iniciat el consum d’alcohol i d’altres drogues sense oblidar-se d’afavorir l’abstinència i els hàbits saludables.

Els tallers, dels quals el seu impuls s’ha tret a licitació, es desenvoluparan d’acord amb el calendari escolar i dins de l’horari lectiu.

tracking