Mobilitat

La Massana instal·larà una nova rotonda per agilitzar el trànsit

El dispositiu començarà a funcionar dilluns pel centre del poble a mode de prova pilot

La Massana instal·larà una nova rotonda per agilitzar el trànsitComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana continua treballant en la millora del trànsit rodat a la parròquia. La CG-4 suporta un elevat pas de vehicles per l'augment de població a la Massana i Ordino durant els darrers anys i això ha fet que sigui una de les que més problemes de retencions té del país, especialment al matí i a la tarda, coincidint amb l'entrada i sortida de les escoles.

El comú ha obtingut el vist i plau del ministeri d'Ordenament Territorial per instal·lar una rotonda al centre del poble, concretament a l'avinguda Sant Antoni amb la confluència de Costes de Teixidó. El dispositiu començarà a funcionar el dilluns i estarà un temps en període de prova. L'objectiu de la rotonda és agilitzar el trànsit en aquest punt ja que els vehicles que baixen de les escoles es distribuiran en les dues direccions i d'aquesta manera aquells que vagin a Ordino no hauran de baixar a la rotonda del Marco Polo.

A més, durant les hores d'entrada i sortida de les escoles, (de 8.30 h a 9.30 h i de 16. 30 h a 17.30 h) s'establirà un únic sentit d'accés a les centres. Tothom haurà de pujar pel carrer Major i baixar per Costes de Teixidó. Una altra mesura que s'aplicarà en aquests horaris serà la inhabilitació de tres passos de vianants al centre del poble per potenciar el pas soterrat a l'alçada del Marco Polo. "Es tracta d’un prova pilot que pensem que pot donar bons resultats ja que l’objectiu és agilitzar al màxim la circulació, evitant els ralentiments", assegura la cònsol menor, Eva Sansa.

Durant les properes setmanes s'analitzarà el resultat de les mesures i si el balanç és positiu s'implantaran altres accions contemplades al pla de millora de la mobilitat a la Massana.

tracking