El Govern i la majoria titllen de “decepció” l'esmena a la totalitat del PS sobre l'habitatge

Filloy assegura que les aportacions del PS “reprodueixen les mateixes propostes” que ja apareixen a la llei de mesures urgents

El ministre Víctor Filloy en la sessió del Consell General d'aquesta tarda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Victor Filloy ha expressat avui al Consell General la seva “decepció” per l’esmena a la totalitat presentada pel PS al Projecte de llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu. "No aporten gran cosa al debat i reprodueixen les mateixes mesures al text ja present", ha manifestat Filloy sobre alguna de les propostes socialdemòcrates relatives a la pròrroga dels contractes de lloguer en funció dels anys restants pel seu venciment, la priorització dels criteris d’accés al pla Renova pels habitatges a preu assequibles, l’augment del salari mínim al 60% del salari mig o la composició de la Taula Nacional de l’Habitatge.

“L'estabilització ens permet guanyar temps en l'aplicació de polítiques d'habitatge a mitjà termini”, ha defensat el conseller del PS, Carles Sánchez. Al seu torn, en representació de la majoria, el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha assegurat que “aprovar una renovació tàcita és una mesura impactant a mig termini que pot tenir efectes perversos a llarg termini”, motiu pel qual ha sostingut que “un mercat de lloguer execssivament intervingut aporta inseguretat juridica als propietaris”.

Pel que fa als criteris d’accés al pla Renova, el titular d’Habitatge va afirmar que el PS parteix d’una premissa errònia al vincular aquest ajut amb els habitatges a preu assequible. “El pla renova es basa en criteris d'eficiència energètica que tenen un impacte en l’estalvi econòmic”, ha declarat Filloy. Així mateix, en referència a l’augment del salari mínim, el ministre ha recordat que l’increment serà ponderat durant la legislatura i ha titllat “d’irresponsable” els esforços que demanen al teixit empresarial en el context de pandèmia. D’altra banda el ministre ha rebutjat la participació del Consell General a la Taula Nacional de l’Habitatge ja que això significaria “monopolitzar-la amb l’incorporació de representants polítics que ja tenen el seu espai a la Cambra”, tal com demanava el PS. No obstant això, en referència a altres demandes socialdemòcrates, Filloy si es va mostrar obert a incloure al Fórum Nacional de la Joventut o l’ACU a la Taula.

En darrer lloc, el conseller de terceravia, Joan Carles Camp, s’ha desmarcat de l’esmena a la totalitat del PS i ha reivindicat la necessitat de comptar amb un “full de ruta” en matèria d’habitatge. “Seria convenient modificar la llei del Saig per tal que es pugui gestionar i dur a terme un procediment adequat les procediments de resolucions per impagaments d’arrendaments”, ha asseverat Camp durant la seva intervenció, qui també ha sol·licitat modificar la llei del sòl perquè es pugui propiciar la construcció d’habitatge de lloguer a preu reduït.

tracking