x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PANDÈMIA MUNDIAL

Lliures de la PCR per anar a Espanya

Els ciutadans del Principat que entrin al país veí per via terrestre no han de presentar un test amb resultat negatiu
Un vehicle és obligat a fer mitja volta a la frontera del riu Runer per no tenir autorització per entrar a Espanya.

Andorra està exempta de la PCR per entrar a territori espanyol

Un vehicle és obligat a fer mitja volta a la frontera del riu Runer per no tenir autorització per entrar a Espanya.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/11/2020 a les 17:42
L’exigència del govern espanyol de presentar una PCR amb resultat negatiu per poder accedir al país veí del sud no afectarà els ciutadans d’Andorra que arribin per les fronteres terrestres. La mesura, que entrarà en vigor el 23 de novembre vinent, només s’aplicarà als viatgers que arribin a Espanya per via aèria o marítima, segons recull la normativa, de manera que quedaran exempts de l’exigència els viatgers que es desplacin en vehicle des de França, Portugal, Gibraltar i Andorra.

L’anunci el va fer públic ahir el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, i afectarà els viatgers que arribin pels aeroports o ports i provinguin de zones que siguin considerades de risc per la situació de la pandèmia del coronavirus. En aquests casos, que també poden afectar els residents en cas de viatges que tinguin com a sortida o arribada l’aeroport de Barcelona o qualsevol altre que estigui en territori espanyol, s’exigirà un test negatiu fet 72 hores abans de l’entrada al país. A més, el resultat de la prova s’haurà de presentar amb el document original i haurà d’estar redactat en espanyol o anglès, ja sigui en format físic o electrònic.

La disposició del ministeri de Sanitat veí es publica avui al Butlletí Oficial de l’Estat espanyol (BOE), que especifica el procés que s'ha de seguir als aeroports i els ports per comprovar que els viatgers s'han fet la PCR i fixa que les agències de viatge i les diferents companyies tenen l'obligació d'informar els clients que han de complir aquest requisit de test negatiu a la Covid fet 72 hores abans d'entrar a Espanya. El BOE publica un annex amb el formulari a omplir si s'arriba per via aèria o per via marítima i un altre amb el llistat de països i el bàrem que es té en compte en cada cas. Andorra figura en l'apartat de tercers països on la incidència acumulada és superior a 150 per 100.000 habitants en els darrers catorze dies que es tindria en compte si els desplaçaments no són per fronteres terrestres on no hi ha aquest tipus d'exigència.

Valoració del risc
Espanya valorarà el risc dels països seguint el mapa de colors que elabora el Centre Europeu per al Control de Malalties, en el qual s’inclouen tots els estats membres menys Noruega, Finlàndia i Grècia. A aquells que no perta­nyen ni a la Unió Europea ni a l’espai Schengen, Espanya els aplicarà la referència de la incidència bàsica acumulada per cada 100.000 habitants en els dar­rers 14 dies.


En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va tornar a insistir en la necessitat de fer pedagogia sobre el fet que Andorra realitza més tests que la resta de països, que fa que tingui un nombre de casos detectats percentualment major. “Estem en contacte i en contínua comunicació amb les vies diplomàtiques”, va apuntar Benazet, afegint que “ells entenen que la nostra situació és diferent perquè la incidència s’ha de matisar en funció de la capacitat diagnòstica”. El titular de la cartera de Salut va confiar que les dades milloraran i en tot cas va afirmar que “les relacions que tenim amb Espanya ens permetran que se’ns consideri d’una forma molt més precisa”. Per part seva, el ministre portaveu, Eric Jover, també va reiterar que “estem en contacte per la via diplomàtica en l’àmbit estatal i de comunitat autònoma per les mesures que es volen desenvolupar per a la mobilitat”.


Cal recordar que aquest serà el mateix mètode, de base, que utilitzarà el Principat per decidir a quins viatgers els exigeix una PCR quan passin un mínim de quatre nits al país. Andorra, però, tindrà en compte altres aspectes com ara la capacitat de testar de cada país.

   
  • #5 maria jose gil
    (13/11/20 12:27)

    I si volem venir des de Catalunya a Andorra amb cotxe? Hi haurà problema? necessitem PCR?

    Respondre
  • #4 aloro
    (12/11/20 12:05)

    El numero 2 de fernandez diaz confirma la operació per destruir un banc Andorrà amb el veneplacit del Govern... aquesta si q es la noticia..

    Respondre
  • #3 TOP
    (12/11/20 11:42)

    pepemart va dir..
    No ho acabarem mai???
    I dels forats per passar la frontera espanyola ni parlar-ne, de vergonya!

    Respondre
  • #2 Miquel
    (12/11/20 11:42)

    Tindran molt de contacte, pero, a hores d'ara, Andorra surt al llistat (BOE) de paisos als quals s'els hi demanarà la PCR. 

    Respondre
  • #1 pepemart
    (12/11/20 10:49)

    ja està bé de fer cues d'hores i hores només per culpa de 4 desgraciats!! ja està bé!

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts