Societat

Taxa única de 25 euros per la tinença de gossos

Els cònsols dels comuns que aplicaran aquesta mesura han decidit que serà el mateix preu per a tots els animals, indistintament de la raça i del pes

La taxa de tinença de gossos i Naturlandia, als set tuits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns que es van pronunciar a favor de la taxa de tinença de gossos han decidit aplicar un preu únic de 25 euros. Després d'una reunió celebrada aquest matí entre els diferents cònsols han decidit que la taxa serà igual per a tots els animals, indistintament de la raça i del pes.

Tot i que a hores d'ara encara estan per acabar de determinar alguns aspectes sobre com s'aplicarà, hi ha la previsió que la taxa entri en vigor a partir de l'1 de gener de 2021. Les parròquies que es veuran implicades són Sant Julià de Lòria, la Massana, Ordino i Andorra la Vella. Els comuns d'Escaldes-Engordany i Encamp ja es van posicionar que no aplicaran l'impost i Canillo ha decidit que tampoc ho farà, ja que l’equip comunal ha considerat aquest matí que és millor prescindir de l’impost per ara i fins que no millori el context econòmic actual no es tornarà a valorar la possibilitat d’aplicar-la o no.

L'anàlisi d'ADN serà gratuït fins el 31 d'agost

Els comuns d'Andorra la Vella, Encamp, la Massana, Canillo i Ordino assumiran el cost de l'anàlisi d'ADN als gossos fins al 31 d'agost. Els propietaris que abans d'aquesta data no facin la prova, que serà obligatòriaal 2022, hauran d'assumir-ne el cost, queesde 28,22 euros. L'objectiuéssancionar els amos de gossos que no estiguin inscrits en el registre i que no recullin els excrements dels cans.

tracking