PANDÈMIA MUNDIAL

Satisfacció de comerç i hotels per les noves condicions

Satisfacció de comerç i hotels per les noves condicionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha decidit baixar el llindar de caiguda del negoci per poder acollir-se als ERTO fins al 30%. Una mesura que si bé ha estat molt ben acollida per part dels hotelers, l’Associació de Comerciants de l’eix central insisteix que hauria preferit que es concedissin de manera automàtica. En aquest sentit, la presidenta, Sònia Yebra, va destacar que “estem satisfets perquè s’han pres decisions, però esperem que serveixin perquè realment pugui ser fàcil, àgil i ràpid”. A més, va dir que “hi ha baixades de facturació del 80 i el 90 per cent aquests dies”, i va afegir que “a Catalunya ja han dit que allargaran 15 dies més el tancament i no és fàcil”.

“Esperem que ningú quedi fora i tothom pugui accedir i que els temes burocràtics siguin bastant ràpids”, va insistir Yebra. En relació amb la demanda sobre les hores recuperables i les vacances, va expressar que encara no han rebut cap resposta i va valorar que seria una mesura útil perquè així, en comptes d’enviar tot el personal a l’ERTO, podrien recuperar les hores o els dies de vacances de cara al 2021. Sobre l’ajornament dels lloguers per part de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles, va apuntar que “un ajornament sempre és positiu tot i que ens hauria agradat una part de condonació. Amb tot, em consta que alguns ho estan fent”.

Per la seva part, des de la Unió Hotelera d’Andorra va explicar que “ho valorem positivament perquè és la franja on ens movíem els hotels, al 50 ens penalitzava molt però ara la majoria s’hi podran acollir”. “La idea és salvar el novembre perquè era complicat pagar-ho tot.”

tracking