x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Els restauradors surten al carrer per denunciar la crítica situació que viuen

Membres del sector convoquen un acte de protesta divendres davant del Govern
Un dels locals que ha hagut de tancar per decret de Govern.

Els restauradors surten al carrer per denunciar la crítica situació que viuen

Un dels locals que ha hagut de tancar per decret de Govern.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/11/2020 a les 11:44
El sector de la restauració ha convocat una concentració davant l’edifici de Govern divendres vinent a les deu del matí per mostrar la preocupació i la situació que està vivint a causa del tancament dels bars com a mesura sanitària per evitar l’augment de casos positius. Treballadors i empresaris demanen que se’ls permeti tornar a obrir els locals per evitar que hi hagi tancaments i acomiadaments.

La convocatòria ha sorgit arran d’un grup de WhatsApp en el qual participen diversos responsables de locals del país. Segons ha pogut saber el Diari, ja feia dies que es parlava de fer algun tipus d’actuació. Al final s’ha decidit fer una concentració en la qual esperen la màxima participació per part dels professionals del sector. “Volem que la gent ho sàpiga i que ens escolti perquè la situació és molt dolenta”, va exposar una de les participants. “Tots som molt conscients de la situació que estem vivint en l’àmbit mundial però s’ha de tenir en compte què comporta tenir els bars tancats i la quantitat de gent a qui afecta”, va afegir.

Un dels lemes que es podran veure el divendres és el de Si no ingressem, no paguem. Això fa referència a la pèrdua econòmica que han vist des que va començar la pandèmia i ara amb el segon tancament dels negocis. Els organitzadors reiteren que no és que no hi hagi interès a pagar, sinó que té a veure amb el fet que “no hi ha diners per fer front a les despeses que ens arriben”.

Des de la Unió de Bars d’Andor­ra, entitat creada recentment que ja compta amb uns 200 membres, el portaveu, Heiko Kirchner, va exposar que ells no hi tenien res a veure amb la convocatòria. Kirchner va matisar que s’ha de tenir en compte que des de l’associació es mantenen en contacte amb l’executiu per buscar una millora de les condicions i negociar la reobertura dels locals, mantenint sempre les mesures de seguretat. “Considerem que és millor fer un pas al costat per no perjudicar les converses.” Aquesta setmana tenen una nova trobada, tot i que Kirchner no va voler avançar quin dia però sí que va afirmar que “estem parlant bé i sembla que avancem de manera favorable, però a hores d’ara no hi ha res decidit”.

En tot cas, però, el portaveu sí que va expressar la comprensió respecte la mobilització organitada pel proper divendres. “Hi ha gent que ho està passant molt malament i que està a punt d’abaixar la persiana”, va al·legar el portaveu, afegint que “és normal que la gent estigui cansada de la situació, però nosaltres volem fer les coses bé i a títol individual cadascú farà el que voldrà. Des de l’associació no hi serem representats com a tal”.


L'UHA no participarà en la mobilització

Per part de la Unió Hotelera (UHA), van exposar que ells no havien rebut cap notificació de manera oficial de la convocatòria, més enllà dels missatges que s’han pogut veure a les xarxes socials. Des de la Unió Hotelera van expressar la seva entesa envers el sector, tenint en compte que està suposant greus pèrdues per a moltes persones i que la manifestació, “si ha estat convocada per propietaris de locals, demostra la preocupació que viuen”. Per contra, tenint en compte que hi ha unes negociacions obertes per part de la Unió de Bars, van posar en dubte “si és el millor moment per fer la trobada”. En aquest sentit, l'UHA ha confirmat avui que no prendrà part de la mobilització com a associació, tot i que "respectem que a títol personal qualsevol dels nostres associats s'hi pugui sumar". 
 
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts