pandèmia mundial

Els docents tampoc no estan disposats a fer els tests de saliva

El SEP considera que és una responsabilitat que no entra dins les seves competències

Els docents tampoc no estan disposats a fer els tests de salivaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els docents consideren que tampoc no han de ser ells els que facin els tests d’antígens per saliva, ja que “és una responsabilitat que s’escapa de les competències”, va exposar la presidenta del Sindicat de l’Ensenyament Pública (SEP), Anna Mundó. Si bé és cert que a hores d’ara encara no hi ha un protocol decidit i que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va al·legar en roda de premsa que es tindria en compte l’opinió del col·lectiu, la presidenta del sindicat va deixar clar que tampoc no veuen bé haver-se de fer càrrec dels tests de saliva perquè la seva funció és ensenyar.

Les paraules del titular de Salut, que va confirmar que finalment serà el personal sanitari l’encarregat de realitzar els tests nasofaríngics en cas que sigui aquest el procediment a seguir, van tranquil·litzar el col·lectiu dels docents. “Ens ha tranquil·litzat a tots moltíssim perquè no podem prendre la responsabilitat d'una mesura sanitària nosaltres”, va exposar Mundó. També des del Sindicat d’Ensenyament Confessional (SEC), la presidenta, Marta Dejuan, va manifestar que “estem més tranquils”. A més, en el seu cas va informar que en cas que fos el personal docent l’encar­regat de fer el cribratge, al Sant Ermengol “vam rebre un correu en què s’exposava que es contractaria un sanitari perquè fes la prova”.

Seguint amb els protocols, la presidenta del SEP va matisar que el dilema va més enllà sobre quina és la prova que s’ha de realitzar. “Anem desbordats de feina, cada dia estem canviant els protocols a les aules perquè els alumnes estiguin segurs. Modifiquem la programació quan hi ha un alumne o una classe que estan confinats. Ara haurem d’estar vint minuts fent proves?”, va reiterar, afegint que “a títol personal penso que jo no soc qui per determinar si he fet bé una prova o no. És una gran responsabilitat”. També Mundó va recordar que “la programació està anant molt ajustada amb el calendari” i que, al cap i a la fi, “la nostra feina és fer pedagogia i ensenyar als alumnes, no fer de ser sanitari”.

Tot i això, malgrat les paraules de la presidenta, Mundó va reiterar que cal esperar i ser prudents per veure quan hi haurà una fórmula més o menys clara i de quina manera, per poder posicionar-se fermament com a sindicat.

REACCIONS

Els dos sindicats d’ensenyament es mostren més tranquils després que el ministre de Salut indiqués que el test nasofaríngic el faran sanitaris.

El SEP, malgrat que no hi ha una decisió ferma, no veu amb bons ulls que els docents hagin de fer qualsevol prova, ja que “la nostra feina és ensenyar”.

tracking