Admesa a tràmit la demanda dels Cierco contra les sancions de l'AFA

Els màxims accionistes de BPA van ser inhabilitats de per vida per exercir càrrecs en el sistema financer

La Batllia avala la desaparició de BPAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Batlles de la secció administrativa ha admès a tràmit la demanda presentada pels germans Cierco contra les sancions que els va imposar l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) el 16 de juliol passat per les irregularitats que considerava que van cometre al capdavant de BPA. L'AFA va inhabilitar Higini i Ramon Cierco de per vida per exercircàrrecs d'administració o de direcció general en el sistema financer andorrà i els va multar amb224.000 euros a cadascú perincomplir la normativa disciplinària del sistema financer.

La resolució de l'AFA va fixar que els socis majoritaris de BPA van cometre dues infraccions tipificades com molt greus en laLlei de regulació del règim disciplinari del sistema financer per les quals els va imposar la inhabilitació definitiva i una sanció de 75.000 euros per cada infracció. Les infraccions estan recollides a la normativa per "l'exercici d'activitats econòmiques que no siguin pròpies del sistema financer, o que siguin alienes al seu objecte social, tret de les autoritzades legalment" i la segona fa referència a no facilitar informació a l'INAF o faltar a la veracitat en la documentació que s'aporta de manera que no es pugui fer la supervisió de l'entitat. L'organisme de supervisió financer els va multar a més amb dos imports de 37.000 euros per altres dues infraccions greus contra la mateixa normativa.

La batlle ponent de la causa fa pública l'admissió de la demanda del 13 d'octubre passat perquè s'hi pugui adherir "tota persona que tingui un interès directe i legítim en l’objecte del present judici", segons publica el BOPA.

tracking