mobilitat

Cues de dues hores d'entrada i sortida a la frontera espanyola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La frontera del riu Runer va acumular ahir al matí retencions de fins a dues hores en ambdós sentits. Més que un augment del volum de vehicles, els intensos controls de la policia espanyola van provocar les llargues esperes d’aquells que volien creuar la frontera i que van haver de justificar el motiu pel qual volien passar al territori veí. En sentit de baixada, la policia va aturar principalment els vehicles amb matrícula andorrana, mentre que alguns amb l’espanyola no van ser aturats. Cal recordar que per creuar la frontera cal omplir i portar el justificant de la Generalitat de Catalunya explicant el motiu del desplaçament.

Pròrroga de 15 dies

D’altra banda, el departament de Salut proposarà aquesta setmana al Procicat prorrogar 15 dies més les mesures actuals davant de la Covid-19, segons va indicar el secretari general, Marc Ramentol, a RAC1. “La proposta inicial que posarà Salut sobre la taula serà la pròrroga de les mesures actuals.

Després s’ha de sotmetre al criteri dels altres departaments i del Procicat”, va afirmar Ramentol, preguntat pel tancament al públic de bars i restaurants i per les altres restriccions. Sobre com serà el Nadal, el secretari general va apuntar que es prendran les decisions el desembre vinent perquè es pugui celebrar d’una manera segura, però va descartar relaxar les mesures només pel fet que siguin festes: “L’epidèmia no entén de treves i no crec que ens en doni cap.”

Ramentol va destacar que totes les mesures que s’han pres des de mitjan octubre –el tancament de bars i restaurants, toc de queda nocturn, perimetres municipals el cap de setmana i suspensió de bona part de les activitats culturals, entre altres– “estan tenint impacte” per contenir la segona onada de la Covid-19. Tot i que Catalunya va superar la setmana passada el pic de contagis, Ramentol va dir que encara no s’ha assolit el pic assistencial.

Cues de dues hores d'entrada i sortida a la frontera espanyola

tracking